Af Ritzau - 16/03-17 06:30

FCK vil presse og skræmme AjaxFCK vil presse og skræmme Ajax

FCK skal holde styr på Ajax med et varieret pres, mens FCK selv satser på at være farlige på dødbolde.

storybild

Ståle Solbakken og FCK skal torsdag forsøge at forsvare klubbens 2-1-føring fra det første opgør mod Ajax. (Billede: Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen)

FC København må ikke bruge det som en sovepude, at de danske fodboldmestre har en 2-1-føring med til Amsterdam inden torsdagens returkamp i Holland mod Ajax i Europa Leagues ottendedelsfinale.

Københavnerne skal turde at angribe frem for bare at pakke sig ned, siger manager Ståle Solbakken.

- Vi kommer ikke her for at forsvare os. Det bliver meget vigtigt for os at skifte vores pres, så vi nogle gange tvinger deres målmand til at sparke langt, eller vi tvinger dem til at lave fejl tæt på deres eget mål.

- Vi kan ikke have et højt pres i 90 minutter, men vi vil meget gerne have en balance i det, hvor vi presser lidt lavt i perioder, mens vi presser højt i andre perioder, så kampen ikke bliver på deres præmisser, siger Solbakken.

Samtidig har han udset sig, hvordan FCK selv kommer til at score mål.

- Vi skal være i stand til både at køre gode kontraangreb, holde godt fat i bolden og skræmme livet af dem på dødbolde. Det kræver en helt perfekt udekamp for at komme videre, siger nordmanden.

Det er primært assistenttræner Brian Priske, som har ansvaret for de "skræmmende" dødbolde. Nu skal han levere varen, siger en munter Ståle Solbakken.

- Priske er den eneste mand i Danmark, der har vundet DM-guld på dødbolde (med FC Midtjylland, red.).

- Der er pres på ham for at kunne skabe et dødboldmål. Vi har en god servefod med Ludwig Augustinsson, og vi har to store forwards. Vi har helt sikkert et mentalt overtag, når dødboldene opstår, siger Solbakken.

I denne sæson har FCK spillet 0-0 tre gange i europæisk fodbold - mod Leicester, Porto og Ludogorets - men det bliver ikke københavnernes udgangspunkt at gentage den bedrift.

- Selvfølgelig kan vi spille 0-0, men det mindset skal vi ikke have. Vi skal tænke, at vi skal score et mål, for det har vi klaret mod Astra, Apoel, Porto, Club Brugge og Ludogorets på udebane.

- Men det er ikke en fremmed tanke for mig at kunne spille 0-0, siger FCK-manageren.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Zlatan er færdig i Manchester United:...
bt.dk
Her er BT's karakterer efter 1-0...
bt.dk
Voldsom brand raserede i europæisk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx