Af - 05/10-15 07:18

Rørt (og rig) Thorbjørn Olesen: - Det har været et hårdt årRørt (og rig) Thorbjørn Olesen: - Det har været et hårdt år

Dansk golfs supertalent, Thorbjørn Olesen, vinder sin første turnering i et år: Præmien lyder på over fem millioner kroner

storybild

Thorbjørn Olesen på vej mod sejren. (Billede: Polfoto)

- Det er meget specielt og meget følelsesladet lige nu. Det har været et meget hårdt år, sagde den 25-årige Thorbjørn Olesen i går, da han havde fået overrakt pokalen som bevis på karrierens tredje – og største – sejr på European Tour.

Ka-TJIING! Thorbjørn Olesen scorer karrierens fedeste check
Ka-TJIING! Thorbjørn Olesen scorer karrierens fedeste check

Det seneste år har budt på en skade med efterfølgende operation og lang pause, og ellers mest af alt ringe resultater, med dårlige ranglisteplaceringer til følge. Før i går, var der ikke meget der tydede på, at Thorbjørn Olesen skulle bevare pladsen på European Tour, så det var lidt ud af det blå, at Thorbjørn Olesen pludselig stod til at vinde Alfred Dunhill Links Championship. Men det gjorde han efter tre gode runder torsdag til lørdag.

I går fik han sig så en nervepirrende finaledag, da han hele tiden havde en lang række spillere inden for bare et-to slags afstand. Han måtte også dele føringen med et par konkurrenter undervejs, før han med et laaaangt birdie-put på 15. hul endelig fik styr på forfølgerne.

Dansk golf-stjerne ved at være tilbage
Dansk golf-stjerne ved at være tilbage

- Det var svære forhold, det var koldt, og der var en brise, men jeg forblev tålmodig, og så holede jeg det fantastiske put på 15. som gav mig lidt luft, sagde han efter sejren.

- At stå her med trofæet er utroligt. Alle de timer, jeg har lagt i det, har givet pote. Alle dem, der står bag mig: Trænere, familie, venner, de skal have en stor tak, sagde han og lød meget rørt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Regeringen klar med nyt udspil...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert vurderer: Sådan...
bt.dk
'Han var så målrettet i sine øjne':...
bt.dk
'Diverse mænd har skrevet til mig, at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx