Af Ritzau - 03/03-17 08:59

Kristoffer Hari går all-in på sprinterkarriereKristoffer Hari går all-in på sprinterkarriere

"Dynamit Hari" håber, at han kan skabe grundlag for at blive sprinter på fuldtid. Lørdag løber han ved EM.

storybild

Kristoffer Hari løber sædvanligvis 100 meter-løb udendørs, men indendørs - som ved EM i weekenden - er henvist til 60 meteren. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Den danske sprinter Kristoffer Hari er gået fra juniorkonkurrencerne over i de voksnes rækker, og lørdag skal han vise sine evner mod de mere rutinerede konkurrenter på 60-meteren ved inde-EM i Beograd.

Den 19-årige hurtigløber, der i 2013 satte verdens næsthurtigste tid nogensinde for 15-årige på 100 meter og fik kælenavnet "Dynamit Hari", står foran en periode, hvor han skal finde ud af, om atletikken kan blive hans levevej.

Lige nu jagter han drømmen, og så må studierne vente, siger han i et interview med Politiken.

- Sidste år blev jeg færdig med gymnasietiden på Falkonergården, og nu prøver jeg sporten af for alvor. Senere kan jeg eventuelt starte på ITU med noget softwareudvikling.

- Men forhåbentlig kan jeg med tiden få større sponsorater, så jeg kan leve af atletik på fuldtid. Det er jo nu, jeg skal satse, hvis jeg vil prøve det af og ikke, når jeg er 30 år, siger sprinteren.

Efter at have brudt igennem som 15-årig blev Kristoffer Hari ramt af flere skader, og hypen aftog en smule.

Først i sommeren 2016 slog han den danske rekord på 100 meter med tiden 10,24 sekunder. Desværre for Hari står det dog ikke i rekordbøgerne, da han blev målt til at have haft 0,1 sekundmeter mere medvind end tilladt.

På indedistancen 60 meter ligger Hari nummer 14 på den europæiske rangliste. Han løber første gang ved EM i Beograd lørdag formiddag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Voldsom brand raserede i europæisk...
bt.dk
Her er BT's karakterer efter 1-0...
bt.dk
Sys Bjerre brød igennem med en sang...
bt.dk
Se billedet: Mand købte fotografi på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx