Af Ritzau - 24/10-16 11:41; Opdateret: 24/10-16 11:55

Magnussen fik hurtigere dæk: Den helt rigtige strategiMagnussen fik hurtigere dæk: Den helt rigtige strategi

Renault-danskeren kørte på super soft-dæk og overhalede flere konkurrenter. En god strategi, mener ekspert.

Bildstrecke im Grossformat »
Kevin Magnussen er den dansker, der har kørt flest løb i Formel 1. Kevin Magnussen i sit rette element: Bag rattet i en Formel 1-racer. - Jeg har kørt ræs hele mit liv, og nu er jeg sulten og ivrig efter at sidde i en Formel 1-racer igen, sagde Magnussen, i forbindelse med sit comeback til Formel 1. Navn: Kevin Jan Magnussen Født: 5. oktober 1992 i Roskilde I Kevin Magnussens debut i Formel 1 i marts 2014 i Melbourne kørte han sin hidtil eneste podieplads hjem. Det blev til en andenplads. 12 top-10-placeringer kørte Magnussen hjem i sin første sæson i Formel 1 hos McLaren i 2014. Kevin Magnussen kørte for McLaren i 2014. I 2015 blev han degraderet til resvervekører for samme team. Den 3. februar 2016 blev Kevin Magnussen præsenteret som Renault-kører. - Der er en kæmpe kulturforskel i forhold til McLaren. McLaren er et hold, der er på vej nedad, mens Renault er på vej op, forklarede Magnussen om de første indtryk at det nye hold. (Ritzau) Magnussens første sæson hos Renault har været svingende. En enkelt syvendeplads og en tiendeplads er det blevet til som højdepunktet. Ellers har der været tale om placeringer ude af top-10. Magnussen ser alt andet end frisk ud til pressemøde med de andre Formel 1-kørere i forrige sæson. Kevin har ikke talentet for at køre hurtigt fra fremmede. Han har fået fart i blodet fra sin far, tidligere Formel 1-kører Jan Magnussen. Dorte Riis Madsen (tv.) har været manager for Kevin Magnussen siden han var teenager. Hun hjalp ham ind i det forjættede Formel 1-land, men nu er deres samarbejde smuldret. Kevin Magnussen i 2012, få år inden han brød ind i Formel 1-verdenen. Året efter vinder han Formel Renault 3.5 Series. Resten er historie...

Kevin Magnussen kørte i mål på en 11.-plads i USA, men fik efterfølgende en tidsstraf og røg ned som nummer 12.

Kevin Magnussen startede skidt i søndagens Formel 1-grandprix i USA, men overhalede siden den ene konkurrent efter den anden og kørte i mål som nummer 11.

Efter løbet fik Magnussen en tidsstraf, der sendte ham ned på løbets 12.-plads.

Den gode afslutning skyldtes ikke mindst de ekstrahurtige super soft-dæk, Magnussen kørte på mod slutningen, fortæller Formel 1-kommentator på 3+ John Nielsen.

Forvirret Kevin efter succesræs: - Det var sjovt
Forvirret Kevin efter succesræs: - Det var sjovt

- Det var den helt rigtige strategi af teamet, siger John Nielsen.

- Når man kører de sidste 10-11 omgange på super soft-dæk, er det sjovt at være racerkører. Der skal man ikke tænke strategisk eller noget. Man kan bare give gas.

- I stedet for at passe på sine dæk, kan man køre som om, at det er kvalifikation hele tiden.

Flyvende Magnussen får straf: - Det er frustrerende
Flyvende Magnussen får straf: - Det er frustrerende

Søndagens præstation giver Formel 1-kommentatoren tro på, at Magnussen har en fremtid hos Renault, der stadig har et sæde ledigt til næste sæson.

- Han gjorde en god indsats, det er der ingen tvivl om. Det er, hvad Renault kan i øjeblikket, og han leverede, hvad bilen kan. Så det var bestået.

- Han skal blive ved med at vise det, han gjorde i går. Men jeg kan ikke se, der er andre på markedet, Renault kunne være interesseret i, siger John Nielsen.

Optur! Magnussen sætter Renault-rival til vægs
Optur! Magnussen sætter Renault-rival til vægs

Renault bekræftede tidligere på måneden tyske Nico Hülkenberg som en af holdets to kørere i næste sæson.

24-årige Magnussen er i gang med sin første sæson hos Renault. Tidligere kørte han 2014-sæsonen for McLaren.

LÆS OGSÅ: Magnussen tager 11.-plads efter tæt løb med holdkammerat

LÆS OGSÅ: Britiske eksperter tror Kevin Magnussen ryger ud

LÆS OGSÅ: Utålmodig Magnussen føler sig sikker på Formel 1-fremtid

LÆS OGSÅ: Renault-afklaring kan trække ud i uger

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx