27/04-14 10:04

Chris Anker: Der bliver nok ingen Tour til migChris Anker: Der bliver nok ingen Tour til mig

Der er stadig 15-16 mand i Tinkoff-Saxos bruttotrup til Touren, og forleden snuppede Rogers en af de ledige.

storybild

Der er stadig 15-16 mand i Tinkoff-Saxos bruttotrup til Touren, og forleden snuppede Rogers en af de ledige. (Billede: Polfoto)

I fjor måtte Chris Anker Sørensen skuffet konstatere, at han for første gang i fem år ikke fik plads på holdet til Tour de France.

Og med en bred og stærk trup hos Tinkoff-Saxo risikerer den danske bjergrytter en lignende besked fra Bjarne Riis, når holdets skal sættes til det franske etapeløb sidst på foråret.

Danske topryttere fanget i styrt
Danske topryttere fanget i styrt

- Jeg er inde i billedet, men sidste år troede jeg, at jeg skulle køre det. Det skulle jeg så ikke. I år tænker jeg, at jeg nok ikke skal køre det, og så må vi se. Men muligheden er der da, siger Chris Anker Sørensen.

- Min fornemmelse er, at vi er rigtig mange inde i billedet, sådan cirka en 15-16 mand. Alberto Contador er nok rimelig sikker. Men ellers ved jeg ikke, siger Chris Anker Sørensen.

Chris Ankers træningshemmelighed: Duplo
Chris Ankers træningshemmelighed: Duplo

Lige nu sætter Hammel-rytteren sig andre mål, først i søndagens Liege-Bastogne-Liege, hvor han i 2011 sikrede sig en sjetteplads.

- Lige nu har jeg fokus på at gøre det godt i Liege, og derefter vil jeg gerne gøre det godt i Giro d'Italia, som jeg glæder mig meget til at køre. Så må vi se, hvad der sker. Jeg tænker ikke så meget over det.

- Selvfølgelig vil jeg gerne køre Touren, men jeg vil også gerne køre cykelløb og lave resultater, og ikke bare for at komme med i Touren.

Nu går Chris Anker Sørensen efter Touren
Nu går Chris Anker Sørensen efter Touren

Blandt de 15-16 ryttere i russerholdets bruttotrup vurderer Chris Anker Sørensen, at han er direkte konkurrence med Jesus Hernandez, Oliver Zaugg og Sérgio Paulinho.

I løbet af ugen fik Tinkoff-holdets Michael Rogers officiel besked om, at han ingen kan køre cykelløb, efter at han sidste år blev stoppet af cykelunionen efter en clenbuterol-sag.

Mørkøv: Nu vil jeg til Tour de France
Mørkøv: Nu vil jeg til Tour de France

Australieren tager dermed med stor sandsynlighed en af pladserne, og efterlader dermed en mindre til de håbefulde. Det generer ikke Chris Anker Sørensen.

- Det er vigtigt for holdet med Rogers. Det er sindssygt vigtigt for Albertos chance for succes med al den erfaring, han kommer med.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sønderjyske-profil efter...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx