Af Ritzau - 10/09-16 12:20

Selvsikker Quintana styrer mod sejr trods nedtur fredagSelvsikker Quintana styrer mod sejr trods nedtur fredag

Trods Chris Froomes stærke enkeltstart fredag føler Nairo Quintana sig sikker på samlet sejr i Vuelta a España

storybild

Nairo Quintana (billedet) tabte 2 minutter og 16 sekunder til Chris Froome på fredagens enkeltstart, men colombianeren er stadig i front. (Billede: Scanpix/Jose Jordan)

Årets Vuelta a España syntes afgjort, da førende Nairo Quintana (Movistar) på 15. etape gik med i Alberto Contadors (Tinkoff) vilde angreb og knækkede Chris Froome (Sky).

Men på fredagens enkeltstart klippede Froome hele 2 minutter og 16 sekunder af colombianerens forspring. Det betyder, at der nu kun er 1 minut og 21 sekunder mellem de to i klassementet inden lørdagens sidste bjergetape.

Det har førende ryttere tidligere sat over styr på skrappe stigninger som den, rytterne slutter på lørdag, men Quintana føler sig alligevel sikker på sin sejr.

- Jeg er rolig inden etapen. Enkeltstarten var blæsende, og Froome fløj afsted. Det er rigtigt, at jeg er overrasket over, at han kunne hente så meget tid, siger Nairo Quintana i en pressemeddelelse ifølge feltet.dk.

- Men jeg ved, at jeg har gode ben, og med en tidsforskel er jeg sikker på, at jeg kan forsvare føringen.

Colombianeren var imponeret over Froomes enkeltstart. Og han tror ikke, at præstationen har drænet briten inden det afgørende bjergslag.

- Han var ikke overgearet. Han kørte bare insisterende. Nogle af dem, som gravede dybt, kommer til at lide. Jeg tror ikke, at Froome bliver en af dem, vurderer Nairo Quintana.

Lørdagens etape er på godt 193 kilometer. Den går over fire kategori-2-stigninger, inden rytterne skal klatre til toppen af en stigning uden for kategori som afslutning.

Søndag gælder det paradeetapen til Madrid, hvor feltets sprintere formentlig skal slås om sejren på sidstedagen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx