Af Ritzau - 18/08-16 20:11

Heroiske Sønderjyske sikrer uafgjort mod Sparta PragHeroiske Sønderjyske sikrer uafgjort mod Sparta Prag

Sønderjyske spillede flot torsdag aften, da Sparta Prag var besøg i Europa League-kvalifikationen.

storybild

Sønderjyske-træner Jakob Michelsen kan være tilfreds med sine spillere. (Billede: Scanpix/Claus Fisker)

Sønderjyske spillede torsdag 0-0 på hjemmebane mod Sparta Prag i første kamp om kvalifikation til gruppespillet i Europe League.

I en tæt og intens kamp leverede Alka Superligaens nuværende nummer 12 en flot indsats, og med lidt mere skarphed burde sønderjyderne have vundet kampen.

Det var ellers gæsterne, der var tæt på at komme foran, da Josef Sural midt i feltet modtog et fladt indlæg fra højrekanten. Heldigvis for Sønderjyske blev den forholdsvis store chance misbrugt.

Det var nu ikke, fordi Sønderjyske var helt uefne i første halvleg mod sidste sæsons nummer to i Tjekkiet. Marc Pedersen var tæt på at heade et fint hjørnespark ind, da tjekkernes målmand lidt hasarderet forsøgte at bokse bolden væk.

Sønderjyske skal have ros for at gå uimponeret til opgaven, og det var svært at se, at sønderjyderne ikke har meget europæiske fodbold på deres cv.

De fine takter fra Sønderjyske fortsatte efter pausen, hvor hjemmeholdet havde flere gode muligheder.

Sparta Prag bør takke målmand Tomas Koubek, da Marc Dal Hende burde have headet Sønderjyske foran efter en dødboldsituation efter en helt åben chance.

I kampens sidste tredjedel forsøgte tjekkerne at lægge et tungt pres.

Men gæsterne havde svært ved at dirke op for et klogt spillende Sønderjyske-hold, der gik hårdt ind i hver nærkamp, løb for hinanden og stressede Sparta Prag til at træffe dumme beslutninger.

Omkring ti minutter før tid sendte Sural bolden i mål, men heldigvis for Sønderjyske blev der vinket for offside i situationen.

Tættere på kom ingen af holdene, og alt er derfor helt åbent, når returopgøret spilles torsdag 25. august i Prag.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx