Af Ritzau - 08/10-16 08:30; Opdateret: 08/10-16 09:20

Kevin Magnussen skuffer i japansk kvalifikationKevin Magnussen skuffer i japansk kvalifikation

Kevin Magnussen starter som nummer 18 i Japan efter en skidt kvalifikation lørdag. Rosberg starter forrest.

storybild

Kevin Magnussen skuffede ved lørdagens kvalifikation på Suzuka-banen i Japan. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Toshifumi Kitamura)

Lørdagens Formel 1-kvalifikation i Japan blev en stor skuffelse for danske Kevin Magnussen (Renault).

Danskeren formåede blot at sætte 18.-bedste tid i Q1 (første del af kvalifikationen, red.), og dermed kom han ikke blandt de 16, som gik videre til Q2.

Den førende i VM-stillingen, Nico Rosberg (Mercedes) starter forrest, da han på sidste omgang i Q3 klemte sig ind foran verdensmester Lewis Hamilton (Mercedes).

For at gnide mere salt i det danske kvalifikationssår leverede Magnussens teamkammerat Jolyon Palmer en fin Q1, hvor han kom ind som nummer 15 og dermed kom videre til Q2.

Magnussen kørte i tiden 1 minut og 33,023 sekunder, hvilket var godt to tiendedele langsommere end Palmer, som efterfølgende sluttede sidst i Q2. Han starter derfor som nummer 16.

Kevin Magnussen havde ellers en glimrende afsluttende træning op til kvalifikationen, hvor han med tiden 1 minut og 33,639 sekunder var ottendebedst af alle biler.

Det var i præcis samme tid som teamkammerat Palmer.

Efter de to suveræne Mercedes-biler starter Ferrari-kørerne Kimi Raikkonen og Sebastian Vettel i nævnte rækkefølge.

Nico Rosberg fører VM-stillingen med 23 point ned til Lewis Hamilton, og der resterer fem grandprixer, inklusiv det japanske.

Der gives 25 point for en sejr, mens de følgende placeringer i top-fem henter 18, 15, 12 og 10 point. Der er et enkelt point til nummer ti i grandprixet.

Japans Grandprix køres søndag morgen klokken 7 dansk tid.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx