Vildt! Kometen Dolberg giver legender baghjulVildt! Kometen Dolberg giver legender baghjul

Sammenlignet med landsholdets største angrebslegender er Ajax-kometen Kasper Dolberg kommet langt i sin udvikling.

Bildstrecke im Grossformat »
- Tre indhop i Superligaen for Silkeborg (debut som 17-årig) - Optrædener og mål på samtlige U-landshold - Solgt til Ajax Amsterdam som 17-årig - 12 ligakampe og otte mål for Ajax. Otte europæiske kampe og tre mål - Debut på A-landsholdet i en vigtig kvalkamp (som 19-årig) - Spiller for Vanløse i 1. division, som var den bedste danske række - Skifter kort efter til 1.FC Köln i Bundesligaen - Har scoret 13 mål i 17 kampe på U/21- og U/19-landskampe - Debuterer for A-landsholdet i sommeren 1977 - 52 optrædener og 27 mål i den bedste danske række for KB og Brøndby (debut som 17-årig) - Optrædener på samtlige U-landshold - Er netop solgt til Juventus (straks lejet ud til Lazio) - Fire optrædener og fire mål på A-landsholdet (debut på sin 18 års fødselsdag) - Kåret til Årets Spiller i Danmark (i 1982) - Kåret til årets ungdomsspiller året forinden - Er lige skiftet til Castilla CF, Real Madrids andethold - Har spillet 13 ungdomslandskampe, 1 enkelt mål - Har ikke debuteret for landsholdet, men er alligevel inde i billedet til VM-truppen i 1986 - I omegnen af 30 kampe (11 mål) i den bedste danske række for Brøndby (debut som 17-årig) - Optrædener på samtlige U-landshold - Fire optrædener og et mål på A-landsholdet (debut som 18-årig) - Har vundet DM i 1987, hvor han blev kåret til årets fund - Løber rundt i barndomsklubben Hadsund BK (skifter først til Brøndby i sommeren 1992) - Ingen ungdomslandskampe - Debuterer først på A-landsholdet som 25-årig - Kåret som bedste dansker under 19 år - Spiller for Heerenveen i Holland (skiftede som 18-årig) - Har i årene før scoret 37 mål for Køge i næstbedste række - Har i 32 U-landskampe scoret 25 mål - Debuterer på A-landsholdet i 1997 - Solgt til Arsenal fra KB som 16-årig - Er på dette tidspunkt udlejet til Birmingham i den næstbedste engelske række, hvor han spiller 42 kampe og scorer 11 mål - Har spillet tre A-landskampe og scoret et mål (i sin debut som 18-årig) - Optrædener og mål for samtlige danske U-landshold

Sammenlignet med landsholdets største angrebslegender er Kasper Dolberg kommet langt i sin udvikling. Se selv med i galleriet.

19-årige Kasper Dolberg er efter weekendens hattrick for sin hollandske klub, Ajax Amsterdam, for alvor kommet i den internationale fodboldpresses bevågenhed, og rygterne om storklubbernes interesse florerer.

- Han er stærk, han er teknisk, han er eksplosiv, han har fantastiske afslutninger, og som nordmand er jeg lidt misundelig på jer, at I har sådan en angriber her i Danmark, for sådan en kunne vi godt bruge lidt flere af i Norge, siger den tidligere norske topangriber og nuværende fodboldkommentator Jan Åge Fjørtoft om Dolberg.

Dolberg træder i fodsporene på Ajax-giganter
Dolberg træder i fodsporene på Ajax-giganter

Herhjemme tales der da også om, at den blonde dansker kan blive den næste store landsholdsbomber. Med en enkelt A-landskamp på CV’et er der dog et godt stykke vej at gå endnu for Silkeborg-knægten.

- Det er fantastisk, som han præsterer. Men lad ham nu også spille dårlige kampe. Hvor langt potentialet rækker aner vi jo ikke endnu, siger landsholdets mest scorende spiller nogensinde, Jon Dahl Tomasson, som i dag er assisterende landstræner for Åge Hareide.

Dolberg sværger Ajax troskab efter sit hattrick
Dolberg sværger Ajax troskab efter sit hattrick

Kasper Dolberg har taget fodboldeuropa med storm i dette efterår med 11 mål i 20 kampe for Ajax Amsterdam.

Dolberg laver drømmemål og Ajax-hattrick på 20 minutter
Dolberg laver drømmemål og Ajax-hattrick på 20 minutter

De nøgne facts om Dolberg taler dog deres tydelige sprog, om at han har potentialet til at skrive sig ind i landsholdets historiebøger som en af de bedste.

Sammenligner man hans meritter med landsholdets skarpeste angriberes ditto, da de også var 19 år, er det kun Laudrup-brødrene, der havde opnået det samme som Dolberg har i sin korte karriere.

Se selv i galleriet herover.

Dolberg drømmer om at komme til en større liga
Dolberg drømmer om at komme til en større liga

Se Frank Arnesens analyse Kasper Dolberg:

TV-KLIPPET ER BRAGT I SAMARBEJDE MED DISCOVERY NETWORKS

Dolberg: - Det skal jeg blive bedre til
Dolberg: - Det skal jeg blive bedre til

FÅ DE BEDSTE FODBOLDNYHEDER FRA METROXPRESS


LÆS OGSÅ: Se Kasper Dolbergs reaktion på Åge Hareides debut-løfte

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet advarer: Luk ikke op for...
bt.dk
Efter omdiskuteret mål: Nu kan det få...
bt.dk
DMI: I morgen vågner danskerne i én...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx