06/11-17 22:10

Fiasko blev Viborgs vendepunkt: Vi har flyttet os megetFiasko blev Viborgs vendepunkt: Vi har flyttet os meget

Viborg er i storform i håndboldligaen. Nedturen i pokalkampen mod Aarhus United blev et vendepunkt.

storybild

Randers. Med 25-21 i Randers tog Viborgs håndboldkvinder den tredje sejr på stribe og strøg op på en delt førsteplads i HTH Go Ligaen.

Det er ellers blot to uger, siden alarmklokkerne bimlede i domkirkebyen efter pokalnederlaget til upåagtede Aarhus United, der meget overraskende spærrede Viborgs vej til Final 4.

Den fiasko blev et vendepunkt for træner Allan Heine og hans spillere, der siden har slået Team Esbjerg, TTH Holstebro og nu Randers.

- Det var en skrækkelig oplevelse mod Aarhus United, og det var en slags wakeupcall. Vi fik sat billeder på de ting, vi absolut ikke vil kendes for, siger Allan Heine.

- Det er tit, når man kommer i den største modvind, at man finder tid til selvransagelse. Vi formåede at flytte tingene. Spillerne har trukket i samme retning, forklarer han.

Mod Randers lignede det allerede i første halvleg en klar sejr, da Viborg førte 14-7.

Randers fik formindsket gabet til to mål ved pausen, men i anden halvleg viste viborgenserne, hvem der er bedst kørende i øjeblikket.

Fremgangen skyldes en mentalitetsændring på holdet i de seneste kampe, mener træneren.

- Vi viser nu en anden udgave af os selv. Når man spiller en håndboldkamp, handler det selvfølgelig i høj grad om fysik og teknik. Men de ting er først en faktor, når vi er, hvor vi skal være mentalt.

- Der har vi flyttet os meget i de seneste tre kampe. Vi fik italesat nogle ting, som måske nok gjorde lidt ondt, siger Allan Heine.

Viborg har 14 point efter 10 kampe og ligger side om side med FC Midtjylland og København i toppen af ligaen. Viborg har dog spillet en kamp mere end konkurrenterne.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsens forsvarer: Det foregik...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Åh nej! Nyt snevejr på vej mod Danmark
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx