Af Ritzau - 01/03-17 23:10

Enrique om Barcelona-exit: Beslutningen er velovervejetEnrique om Barcelona-exit: Beslutningen er velovervejet

FC Barcelonas snart forhenværende træner ser frem til afslutningen på sin tredje og sidste sæson i klubben.

storybild

Luis Enrique er afklaret med sit farvel til Barcelona efter denne sæson. (Billede: Reuters/Stringer)

Luis Enriques position som cheftræner for FC Barcelona har været til debat i den seneste tid, ikke mindst i de spanske medier.

Alligevel kom det som noget af en overraskelse, da den 46-årige spanier onsdag aften - umiddelbart efter Barcelonas 6-1-sejr over Sporting Gijón - annoncerede, at han forlader de regerende mestre efter denne sæson.

- Jeg kommer ikke til at være træner for Barcelona i næste sæson, siger Luis Enrique ifølge Reuters.

- Det er en svær, velovervejet og gennemtænkt beslutning, og jeg bliver nødt til at gøre, hvad jeg tænker, siger træneren.

Luis Enrique blev i sommeren 2014 ansat som cheftræner for FC Barcelona, hvor han som aktiv selv spillede fra 1996 til 2004.

Træneren førte i sine første to sæsoner blandt andet Barcelona til to spanske mesterskaber, to spanske pokaltitler, en Champions League-triumf og en sejr ved VM for klubhold.

I denne sæson er han imidlertid blevet kritiseret, blandt andet fordi Barcelona har haft svært ved at holde trit med Real Madrid i den spanske liga.

For nylig tabte Barcelona desuden 0-4 ude til Paris Saint-Germain i den første af to kampe i ottendedelsfinalerne i Champions League, hvilket gør det svært at tro på samlet avancement til spanierne.

Luis Enrique ser uanset hvad frem til sin sidste tid i Barcelona i denne omgang, hvor Barcelona blandt andet også skal spille pokalfinale mod Alavés.

- Tre spændende måneder venter. Vi står i en svær situation, især i én turnering, men med alles hjælp kan vi vende den kamp, siger træneren med henvisning til kampen mod Paris Saint-Germain.

FC Barcelonas præsident, Josep Maria Bartomeu, begræder trænerens farvel.

- Luis Enrique har givet os stor succes, og han kan stadig give os endnu mere. Spillerne er motiverede, siger præsidenten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sys Bjerre brød igennem med en sang...
bt.dk
Historisk punktum for dansk...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx