Af Ritzau - 22/10-16 15:38

Dansk mixeddouble jubler over sjælden finaleDansk mixeddouble jubler over sjælden finale

Finalepladserne har været sjældne de seneste år for Joachim Fischer og Christinna Pedersen. Nu er de der igen.

storybild

Christinna Pedersen og Joachim Fischer er lykkelige for at have genfundet topniveauet. (Billede: Scanpix/Frank Cilius)

Mens arrangørerne af Denmark Open nok åndede lettet op, da Christinna Pedersen og Joachim Fischer spillede sig i finalen, så var det rendyrket glæde, der strømmede gennem de to hovedpersoner efter semifinalesejren.

Finalepladserne har langtfra hængt på træerne de seneste år, det har haltet med at finde niveau i et stykke tid, men ved Denmark Open har de igen ramt takten.

- Jeg er glad for det her, og jeg er stolt af, at vi endnu en gang kan vise, hvad vi kan. Og at vi kan vise, at vi ikke er færdige endnu, siger Joachim Fischer, der snart fylder 38 år.

Også makkeren Christinna Pedersen var lykkelig og lettet over, at topniveauet stadig eksisterer.

- Hvis man bliver ved med at lede og tro, så er vores tro i hvert fald stor. Vi har ikke tvivlet på, at vi havde spillet. Det har bare handlet om at turde at blive ved med at søge det, siger hun.

- Det er hårdt i perioder, hvis der går for lang tid, førend man får succes med det.

Bredden i verdenseliten er tæt i mixeddouble, og derfor er det også langt vanskeligere at komme i Super Series-finalerne, end det var tidligere, mener Joachim Fischer.

- Vi har været med i syv-otte år og har spillet et hav af finaler, og det bliver ikke nemmere med tiden med konkurrencen. Der er ti vanvittigt gode par minimum, måske flere, som slår hinanden på kryds og tværs, forklarer han.

- Det er ikke så let at komme frem som for fem år siden, hvor vi fløj i semifinalen eller finalen næste hver gang. Så vi er glade for hver kamp i øjeblikket.

Nu venter et kinesisk par i finalen søndag, hvor Pedersen og Fischer kan sørge for den første danske triumf i fem år.

Senere lørdag spiller Mathias Boe og Carsten Mogensen semifinale i herredouble.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx