Af Ritzau - 14/10-16 16:33; Opdateret: 14/10-16 16:47

Tidligere verdensetter klar til 11. møde med WozniackiTidligere verdensetter klar til 11. møde med Wozniacki

Med en sejr over Alizé Cornet er Jelena Jankovic klar til at møde Caroline Wozniacki i semifinale i Hongkong.

storybild

Jelena Jankovic slog Alizé Cornet i tre sæt. Næste udfordring er Caroline Wozniacki. (Billede: Scanpix/Greg Baker)

For 11. gang i karrieren skal den danske tennisspiller Caroline Wozniacki krydse ketsjer med serberen Jelena Jankovic.

Det blev en kendsgerning, da Jankovic i den sidste kvartfinale i Hong Kong Open besejrede franske Alizé Cornet med 3-6, 6-4, 6-2.

Cornet kom bedst fra start og dominerede første sæt, som hun vandt. I andet sæt kom Jankovic foran 4-0, inden Cornet kom tilbage på 4-4. Men derfra var der nærmest kun én spiller - Jankovic - på banen.

Serberen er ligesom Wozniacki tidligere verdensetter. Jankovic toppede verdensranglisten tilbage i 2008. Aktuelt ligger hun nummer 37, mens Wozniacki ligger på 22.-pladsen.

Inden lørdagens semifinale er stillingen 5-5 indbyrdes mellem Jankovic og Wozniacki. Som ung på WTA-touren havde Wozniacki store kvaler med Jankovic i de første år.

Danskeren tabte de første fire kampe til serberen. Derefter blev det til fem Wozniacki-sejre på stribe, inden Jankovic vandt deres hidtil seneste kamp ved Indian Wells-turneringen i 2014.

Wozniacki og Jankovic er seedet som nummer henholdsvis fem og syv i turneringen og er dermed de højst seedede, der er tilbage i turneringen.

Den topseedede verdensetter, Angelique Kerber, tabte tidligere fredag sin kvartfinale til den ottendeseedede australier, Daria Gavrilova, der i sin semifinale skal op imod den useedede Kristina Mladenovic fra Frankrig.

Det dansk-serbiske møde er lørdagens anden semifinale, der begynder klokken 11 dansk tid.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx