Af - 16/01-14 16:58

Populær manager i kovending: Jeg bliver trods magtkampPopulær manager i kovending: Jeg bliver trods magtkamp

Selvom manden, der hentede Mauricio Pochettino til Southampton, er smuttet fra klubben, bliver den argentinske manager i Southampton, siger han selv.

storybild

Mauricio Pochettino bliver i Southampton, selvom han lovede noget andet i maj (Billede: Polfoto/AP)

Da den administrerende direktør Nicola Cortese truede med at forlade den engelske Premier Leauge-klub Southampton i maj, sagde klubbens argentinske manager, Mauricio Pochettino, at han også ville smutte, hvis det skete.

Det gjorde det ikke dengang - men det gjorde det i går. Men Pochettino har ændret mening. Han bliver alligevel.

Italiensk landsholdsspiller får tre kampes karantæne
Italiensk landsholdsspiller får tre kampes karantæne

- Da vi talte om det her for otte måneder siden, var jeg i gang med at afslutte min første sæson, og jeg sagde, at hvis han tog af sted, ville det ikke give mening for mig at blive. Den situation er helt anderledes nu. Vi er midt i et projekt, sagde Mauricio Pochettino torsdag eftermiddag på et pressemøde, der var ventet med spænding af fans og den engelske presse.

Netop fordi Pochettino, der har taget Southampton fra bunden af Premier League til en sprudlende spillestil og efter mere end en fjerdedel af sæsonen sikrede en placering i top fire, havde lovet sin afsked, hvis Cortese smuttede.

Southampton-keeper dummer sig i Arsenal-sejr
Southampton-keeper dummer sig i Arsenal-sejr

Corteses afgang kommer angiveligt oven på en langstrakt magtkamp mellem ham - en italiensk forretningsmand - og klubbens schweiziske ejer Katharina Liebherr.

Det var magtkamp, der fik ham til at true med at gå i maj, og det er nok den, der har fået ham til endelig at tage skridtet fuldt ud, da han i efteråret afleverede sin opsigelse, der nu er effektueret.

- Nicola kender min beslutning om at blive. Jeg har talt med ham om det. Det viser mit engagement, sagde Pochettino, der blev spurgt, om han havde talt med Liebherr efter Corteses afsked.

Southampton ryster mestrene på Old Trafford
Southampton ryster mestrene på Old Trafford

- Jeg talte med hende fem minutter før dette pressemøde, og hun gav mig sin fulde tillid og folkene, der arbejder for klubben, svarede han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
Beboer fundet død efter brand på...
bt.dk
Ballade internt i regeringen: Var det...
bt.dk
Sanne Salomonsen: Derfor bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx