Af Ritzau - 12/08-16 18:50; Opdateret: 12/08-16 19:13

Euforisk Pernille Blume er i semifinalen med rekordtidEuforisk Pernille Blume er i semifinalen med rekordtid

Pernille Blume satte dansk rekord, da hun i lighed med Jeanette Ottesen kom videre i 50 meter fri.

storybild

Pernille Blume satte dansk rekord, da hun kvalificerede sig til semifinalen i 50 meter fri. (Billede: Reuters/Stefan Wermuth)

Både Pernille Blume og Jeanette Ottesen er med blandt de 16 bedste i 50 meter fri ved OL i Rio, men det er primært Blume, der stjæler billedet inden nattens semifinaler.

Den 22-årige svømmer imponerede og overraskede ved at gå videre med bedste tid af samtlige 92 deltagere i svømmesportens racerdisciplin.

Med 24,23 sekunder kappede Blume hele 17 hundrededele af et sekund af den danske rekord og efterlod store navne som australske Bronte Campbell og svenskeren Sarah Sjöström i sit kølvand.

- Jeg kunne jo godt se de andre, og jeg tænkte: "Okay, jeg tror altså, at jeg fører". Og lidt senere: "Okay, jeg er altså rimelig meget foran".

- Et eller andet sted holdt jeg også lidt igen, fordi jeg tænkte, at det var for underligt, og mon jeg havde tyvstartet, siger en euforisk Blume, mens ordene nærmest snubler ud af munden på hende.

At hun er i semifinalen med bedste kvalifikationstid ændrer dog ikke på målsætningen.

- Målet er bare at komme i finalen. Det er det, jeg skal. Og sådan er det. Men medaljesnak kommer ikke på tale, siger hun.

Præstationen i Rio er bemærkelsesværdig, eftersom hun midlertidigt indstillede karrieren, inden hun i foråret fik motivationen tilbage.

- Jeg glædede mig bare sindssygt meget til i dag og har ventet hele ugen. Jeg var så taknemmelig for, at jeg stod her og var klar til start.

- Det har været en rutsjebanetur op til OL, så ligegyldigt hvad der skete, ville jeg bare være glad for at være her, siger Pernille Blume.

Jeanette Ottesen sluttede som nummer to i sit heat. Med tiden 24,48 sekunder havde hun femtebedste tid i alt.

Semifinalerne svømmes natten til lørdag dansk tid.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx