Af Pelle Dam - 15/02-14 19:03

Danske curlingkvinder knækkede kinesere efter tæt dystDanske curlingkvinder knækkede kinesere efter tæt dyst

Det danske curlinglandshold for kvinder hentede sin anden OL-sejr efter en jævnbyrdig kamp mod Kina.

storybild

Skipper Lene Nielsen og resten af det danske hold slog i dag Kina efter en OL-turnering, der ikke har budt på mange rød-hvide opmuntringer. (Billede: Polfoto/AP Photo/Wong Maye-E/arkiv)

De hårdt prøvede danske curlingkvinder fik en tiltrængt opmuntring og et pust selvtillid, da de lørdag vandt 9-6 over Kina, som ellers kun havde tabt to af sine seks tidligere opgør ved OL i Sotji.

Sejren blev reelt hevet hjem i niende ende, hvor skipper Lene Nielsen med en rigtig flot sidste sten sørgede for tre danske point og en 8-6-føring.

Det gav kineserne fordelen af sidste sten i 10. ende, og selv om Nielsen blev sat under voldsomt pres af kinesernes præcision, holdt hun stand og skaffede endda yderligere et point.

Flere prygl til danske curling-kvinder
Flere prygl til danske curling-kvinder

Det var tale om en jævnbyrdig kamp, hvor ingen af holdene på noget tidspunkt undervejs førte med mere end to point.

Kineserne kunne have bragt sig stort foran, hvis det var lykkedes at udnytte muligheder for at lave fire point i henholdsvis første og tredje ende.

Sidstnævnte opstod efter en pudsig og uheldig situation, hvor danskernes Helle Simonsen tabte sin glidebeskytter og ramte en dansk sten i fart.

Curling-kvinder efter anden kamp: Super, super ærgerligt
Curling-kvinder efter anden kamp: Super, super ærgerligt

Men med to stjålne point i femte ende bragte Danmark sig i føring, og selv om Lene Nielsen helkiksede sin sidste sten i ottende ende og på en måde forærede Kina et point, var hun altså ikke mere rystet, end at hun kunne lave en treer i den efterfølgende ende.

Det var Danmarks anden sejr i turneringen af syv mulige. Søndag gælder det Sydkorea klokken 11.00 dansk tid, mens Storbritannien venter mandag klokken 16.

LÆS OGSÅ: De danske curling-kvinder kopierede mændene

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

NU blomstrer kirsebærtræerne - se det...
bt.dk
Yes! Godt nyt til alle NCIS-fans
bt.dk
Ny tendens ved aftenbordet:...
bt.dk
Vidste du det? Det sker der med dine...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx