Af - 10/01-17 12:25; Opdateret: 10/01-17 14:24

Landsholds-ikon raser over mega-VM: - Det er sindssygtLandsholds-ikon raser over mega-VM: - Det er sindssygt

Fifas store VM-udvidelse bliver en sportslig fadæse, mener tidligere landsholdsstjerne. Også fansene er sure.

storybild

Preben Elkjær - flankeret af Morten Olsen og Jan Mølby - er utilfreds med Fifas VM-udvidelse. (Billede: Scanpix/Keld Navntoft)

Der er kæmpestore ændringer på vej i fodboldens verden. Og det vækker harme hos fodboldfolket.

Fifa har nemlig besluttet, at der fra 2026 skal være 48 deltagere ved VM mod 32 i dag. De 48 hold skal så inddeles i 16 grupper med tre hold, hvor kun treerne ryger ud.

En af de sure stemmer er landsholdslegenden Preben Elkjær, som stiller sig uforstående over for ændringerne.

Afgjort: Fifa udvider VM til 48 hold fra 2026
Afgjort: Fifa udvider VM til 48 hold fra 2026

- 48 hold er sindssygt. Så er det ikke længere eksklusivt. Hvorfor ikke få alle lande med så? Så kan Luxembourg slå sig igennem til kvartfinalen, siger en utilfreds Elkjær til metroxpress.

Derfor røg den tidligere danske landsholdsstjerne da også hurtigt til tasterne og tweetede sin forundring ud til verden over Fifas beslutning.

DBU og Hareide er skeptiske over for VM-udvidelse
DBU og Hareide er skeptiske over for VM-udvidelse

- Jeg havde forventet, at de ville sige ja til en udvidelse til 40 hold. Men da de så sagde, at det var 48 hold på tv, tænkte jeg, at de må have sagt forkert. Men så sagde de det igen. Så røg jeg til tasterne. Det gør jeg ellers ikke så tit, siger Elkjær om sit sjældne tweet, der var en subtil sviner til Fifas beslutning.


Preben Elkjær uddyber sin kritik:

- Det hedder verdensmesterskaberne, fordi det er de bedste landshold, der skal slås om at være det allerbedste landshold. Et VM med 48 lande har intet sportsligt perspektiv. Det er ren økonomi, der ligger bag. Jeg tænker på det sportslige - oplevelsen som tilskuer, siger han.

Fifa-præsident melder om bred opbakning til VM-udvidelse
Fifa-præsident melder om bred opbakning til VM-udvidelse

Elkjær har selv været med til en VM-slutrunde med Danamrk i Mexico i 1986. Dengang var Danmark en af de mindre nationer, der havde kvalificeret sig. Derfor kan han godt se charmen i at de små lande får forbedret deres VM-chancer. Men der er en grænse.

- Det er selvfølgelig stort for de små lande, der er med, men underholdningen bliver knap så stor med 48 lande. VM og EM er jo toppen af poppen. Der er noget specielt ved at spille i nogle grupper, som er knivskarpe. Nu bliver det i stedet en lang turnering med mange ligegyldige kampe - lige som vi så til EM, siger Elkjær.

Tysklands landstræner advarer mod at udvide fodbold-VM
Tysklands landstræner advarer mod at udvide fodbold-VM

Han mener, at udvidelsen ikke bare vil ramme selve slutrunden. Den vil også udvande VM-kvalifikationen, nu hvor flere hold får adgang.

- Før i tiden når mindre nationer havde slået sig igennem, så var det enestående, og de havde fortjent det, fordi de havde kvalificeret sig mod nogle af de bedste. Hele vejen til en slutrunde skal være belagt med brosten, men nu har man lagt en motorvej. Men det er jo selvfølgelig også meget mere behageligt at køre på, lyder det sarkastisk fra Elkjær.

Fifa uddeler bøder i valmuesag
Fifa uddeler bøder i valmuesag

Preben Elkjær er bestemt ikke den eneste, der er vred over Fifas beslutning om at udvide VM. På Twitter var der masser af rødglødende fodboldfans- og eksperter, der gav deres sure og sjove holdninger til kende. Se bare med herunder.

FÅ DE BEDSTE FODBOLDNYHEDER FRA METROXPRESS

LÆS OGSÅ: Fifa kårer Cristiano Ronaldo til verdens bedste

LÆS OGSÅ: Fifa kårer Claudio Ranieri som årets træner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
23-årige Hans-Christian er...
bt.dk
Formel 1 i Danmark: Nu lever drømmen...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx