Af Ritzau - 15/03-17 18:53

FCK svarer Dolberg igen: Sejr vigtigere end flot fodboldFCK svarer Dolberg igen: Sejr vigtigere end flot fodbold

Andreas Cornelius og Ståle Solbakken giver ikke meget for Kasper Dolbergs og Ajax' definition af flot fodbold.

storybild

Andreas Cornelius scorede mod Ajax i sidste uge, da københavnerne vandt 2-1 i Telia Parken. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

FC København-angriberen Andreas Cornelius ryster på hovedet af, at landsholdskollegaen Kasper Dolberg onsdag på et pressemøde gav udtryk for, at hollænderne spiller bedre fodbold end FCK.

Der er nemlig noget, som er vigtigere end flot fodbold, pointerer Andreas Cornelius inden returkampen i Amsterdam torsdag, hvor FCK skal forsvare sin 2-1-føring fra den første ottendedelsfinale i Europa League.

- De snakker meget om det der med flot fodbold, men det handler om at vinde. Man har måske brug for godt fodbold som et middel til at vinde, men det må ikke være det vigtigste.

- Jeg tror, det er den skole, de har været igennem. Måske er det lidt en sygdom, siger Andreas Cornelius på et pressemøde på Amsterdam Arena.

FC Københavns manager, Ståle Solbakken, indikerer, at Ajax' måde at spille på ikke er flot fodbold i nordmandens øjne.

- Jeg har aldrig været så optaget af boldbesiddelse på egen halvdel. Det er for mig kedelig fodbold.

- Der er mange måder at spille flot fodbold på. Jeg forstår godt, hvorfor et hold som Horsens ikke kommer i Parken for at spille flot fodbold. Det vil jeg ikke se ned på.

- Jeg har selv spillet på verdens mest udskældte landshold (Norges under Egil "Drillo" Olsen, red.) gennem mange år, og vi var oppe som nummer to på verdensranglisten, så det var nok fordi, at vi gjorde nogle ting rigtigt.

- En fem meter aflevering i bagrummet, der giver en friløber, er bedre end 30.000 afleveringer på egen halvdel. Det er smag og behag, siger Solbakken.

Selv om det ikke nødvendigvis er flot fodbold, mener Solbakken, at Ajax spiller på en måde, hvor de kan udfordre FCK.

- Jeg synes, de spillede god fodbold i Parken, og de pressede os til det maksimale. Særligt i starten af anden halvleg havde vi svært ved at følge med, siger Solbakken.

En af FCK-nøglerne bliver at holde øje med Kasper Dolberg, som scorede i den første kamp i sidste uge.

- Meget af det gode Ajax-spil kommer, når Dolberg får bolden og lægger den tilbage med en god førsteberøring, for der har de en rigtig god bevægelse, og så skal vi falde rigtigt med vores bagkæde, siger nordmanden.

Der er meldt udsolgt til torsdagens kamp i Amsterdam, hvilket betyder mere end 50.000 tilskuere på lægterne.

Det skal bruges som en motivationsfaktor, siger Andreas Cornelius.

- Det motiverer os. Det er bedre at spille i sådan en kulisse end at spille over for 2500, for det gør, at der sker noget i kroppen, så man er ekstra klar, siger angriberen.

Torsdagens opgør begynder klokken 21.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Voldsom brand raserede i europæisk...
bt.dk
Her er BT's karakterer efter 1-0...
bt.dk
Sys Bjerre brød igennem med en sang...
bt.dk
Se billedet: Mand købte fotografi på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx