24/01-18 13:09

Danmarks møder Irland og Wales i Nations LeagueDanmarks møder Irland og Wales i Nations League

Fodboldlandsholdet skal møde Irland og Wales i Nations League, der kan kaste en plads ved EM i 2020 af sig.

storybild

Danmark trak Irland og Wales ved onsdagens lodtrækning i Lausanne. Scanpix/Philippe Desmazes

Lausanne. Åge Hareide og hans danske fodboldtropper skal møde Irland og Wales, når det til efteråret går løs i den nye landsholdsturnering Nations League.

Det blev en realitet ved onsdagens lodtrækning i Lausanne.

Danmark var i det næstbedste lag - League B - i pot 3 med Nordirland, Tjekkiet og Tyrkiet, som man derfor ikke kunne trække.

Fra pot 1 kunne Danmark trække Østrig, Wales, Rusland og Slovakiet, og det blev altså Wales.

Sverige, Ukraine, Irland og Bosnien-Hercegovina var mulighederne fra pot 2, og her blev Irland trukket op til danskerne.

Danmark har friske, gode erfaringer med Irland, der var modstanderen i de to playoffkampe i november, hvor Danmark efter en samlet sejr på 5-1 kvalificerede sig til sommerens VM i Rusland.

Danmark mødte senest Wales i en venskabskamp i 2008, hvor Wales vandt 1-0 på Brøndby Stadion. Det seneste betydende møde var i EM-kvalifikationen i 1999, da Danmark slog Wales 2-0 i Liverpool.

Nationerne møder hinanden både hjemme og ude, og kampterminerne ligger i efteråret med kampterminer fra 6. september til 20. november.

Turneringen, der er lanceret for at afskaffe betydningsløse testkampe, har billetter til EM i 2020 på spil. Der er fire EM-billetter til 2020 på spil i Nations League. EM i 2020 har blandt andre Danmark som vært.

Lykkes det ikke at kvalificere sig til EM igennem den velkendte kvalifikationsturnering i 2019, kan man komme til EM via Nations League.

Der vil være op- og nedrykning fra de fire lag, hver gang en Nations League-turnering er afviklet.

Gruppevinderne rykker op - bortset fra det bedste lag, hvor man ikke kan komme længere op - mens nationerne, der slutter sidst i grupperne, rykker ned, bortset fra det laveste niveau.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fire år efter et af de største...
bt.dk
Medie: Formodet 'pakkebombe-mand'...
bt.dk
Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
TV 2-kommentator Rolf Sørensen har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx