Af Ritzau - 07/12-16 07:16

Ekspert advarer FCK mod at tage let på Club BruggeEkspert advarer FCK mod at tage let på Club Brugge

Per Frimann vurderer, at der er 15 til 20 procent chance for, at FCK ender over Porto i Champions League.

storybild

FCK-spillerne jubler efter 4-0-sejren over Club Brugge 27. september. Onsdag aften mødes klubberne igen. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

4-0.

Som cifrene antyder, var det overbevisende, da FC København 27. september slog Club Brugge i Champions League. Onsdag skal københavnere slå belgierne igen, hvis FCK skal have en chance for at gå videre i turneringen.

Fodboldeksperten Per Frimann, der dækker Champions League for Viasat, advarer dog FCK mod at tage let på onsdagens opgave, selv om klubben for lidt over to måneder siden pryglede Brugge, som formentlig også kommer til at spare spillere onsdag aften.

- Jeg synes, Club Brugge virker lige lovlig undervurderede i Danmark på baggrund af den første kamp, selv om de var dårlige i den kamp. De var med i kampen i knap en time, og så raslede målene pludseligt ind, og Brugge spillede ad helvede til.

- Det bliver ikke en nem kamp for FCK, selv om Brugge har været dårlige. Jeg følger belgisk fodbold rimelig tæt, og Brugge er begyndt langsomt at få fat i turneringen i Belgien, og de er begyndt at score mål, siger Per Frimann.

De pointløse belgiere har udspillet deres rolle i Champions League, og holdet har derfor kun æren på spil mod FCK.

- Jeg tror ikke, stadion bliver en heksekedel, fordi der ikke er noget at nå for Brugge ud over en sejr og lidt præmiepenge, men spillerne vil have oprejsning mod FCK.

- De er blevet ekstremt kritiserede for deres præstationer i Champions League, og de har brug for at få fansene med sig. Folk havde forventet meget mere af dem, siger Per Frimann.

Ud over at slå Club Brugge skal FCK have hjælp af Leicester for at gå videre. Englænderne skal tage point på udebane mod FC Porto. Sker det ikke, ryger FCK i Europa Leagues 16.-delsfinaler qua en tredjeplads i gruppe G.

Per Frimann tvivler på FCK-hjælp fra Leicester, der allerede er sikret en førsteplads i gruppen.

- Porto vil være i stærkeste opstilling, mens Leicester har problemer i Premier League og derfor nok vil spare de vigtigste spillere.

- Det giver en helt anden præmis for kampen. Jeg tror egentlig godt, at Leicester i stærkeste opstilling kunne give Porto problemer, siger Per Frimann.

- Skal man være lidt optimistisk, er der mellem 15 og 20 procent chance for, at FCK spiller Champions League i foråret, vurderer han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Schmeichel hylder Superliga-klub for...
bt.dk
Det norske kongehus forsvarer...
bt.dk
Dansk turistmål truet af lukning...
bt.dk
Verdensstjerne i nødråb for dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx