Af Ritzau - 13/10-16 13:28

DBU: FCK presser Uefa med snak om udbryderligaDBU: FCK presser Uefa med snak om udbryderliga

DBU-formand Jesper Møller ser FCK's overvejelser om en transnational liga som et element i presset på Uefa.

storybild

DBU-formand Jesper Møller håber, at Champions League-ændringerne bliver taget af bordet. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Formanden for Dansk Boldspil-Union (DBU), Jesper Møller, er ikke overrasket over, at FC København overvejer at deltage i en fremtidig transnational liga med klubber fra Norden, Skotland, Holland og Belgien.

- Jeg kan godt forstå, at FCK undersøger mulighederne med det setup, de har. Det hænger jo sammen med den Champions League-beslutning, Uefa har truffet.

- Jeg oplever det egentlig som en del af det pres, vi fortsat prøver at lægge på beslutningstagerne, siger Jesper Møller.

DBU-formanden har tidligere været skarp i sin kritik af Champions League-ændringerne, som Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) vedtog i august.

Her blev det besluttet, at de fire største nationer fra 2018 til 2021 får flere hold med end tidligere. Samtidig bliver det sværere for mindre nationer at klemme sig ind i gruppespillet.

Før Uefas præsidentvalg lovede den slovenske kandidat Aleksander Ceferin, der endte med at vinde, at kigge på ændringerne.

Spørgsmål: Hvor realistisk er det, at Champions League-ændringerne bliver fejet af bordet?

- Det er svært, for Uefas eksekutivkomité har jo truffet en beslutning, siger Jesper Møller.

- Det er bestemt min oplevelse, at Ceferin kigger på det. Men eksekutivkomiteen har truffet en beslutning, hvor han ikke var en del af den.

- Vi er bekymrede for, hvad der kan ske efter 2021. Det er en ret kompleks situation. Vi kan ikke gøre andet end at sige, at vi er utilfredse, og at vi har en forventning om, at der på en eller anden måde bliver justeret.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx