26/01-14 12:25

Wawrinka tæver Nadal i australsk grand slam-finaleWawrinka tæver Nadal i australsk grand slam-finale

En svækket Rafael Nadal kunne ikke bremse Stanislas Wawrinkas vej mod karrierens første grand slam-titel.

storybild

En svækket Rafael Nadal kunne ikke bremse Stanislas Wawrinkas vej mod karrierens første grand slam-titel. (Billede: Polfoto)

Stanislas Wawrinka hedder den overraskende vinder af årets første grand slam-turnering i tennis.

Schweizeren vandt søndag middag dansk tid finalen i Australian Open over en halvskadet verdensetter Rafael Nadal, der var hæmmet af både vabler på hænderne og problemer med ryggen.

Overlegen Li Na vinder Australian Open
Overlegen Li Na vinder Australian Open

Nadal var en skygge af sig selv i en skuffende finale, som Wawrinka vandt i fire sæt 6-3, 6-2, 3-6 og 6-3 og dermed kan juble over sin første grand slam-sejr i karrieren.

Selv om finalesejren blev hjulpet på vej af Nadals skrøbelige fysik, kan Wawrinka, der var 8.-seedet, med god ret hævde, at hans spil undervejs til slutkampen berettigede den endelige triumf.

Blandt andet fik han skovlen under den forsvarende mester, Novak Djokovic, i kvartfinalen efter at have tabt 14 kampe i træk til serberen.

Nadal var overlegen mod Federer
Nadal var overlegen mod Federer

Wawrinka startede finalen sprængfyldt af selvtillid og vandt første sæt 6-3, og da Nadal blev ramt af rygproblemer i starten af andet sæt, så det skidt ud for spanieren.

Bagud 1-2 måtte Nadal en tur i omklædningsrummet til behandling, hvilket publikummet i Melbourne tog ilde op, fordi de vurderede, at det mest af alt var et forsøg på at bryde Wawrinkas rytme.

Ny Australian Open-overraskelse: Azarenka ryger ud
Ny Australian Open-overraskelse: Azarenka ryger ud

Umiddelbart gav pausen dog ikke Nadal meget luft, og den 13.-dobbelte grand slam-vinder så nærmest modløs ud i resten af andet sæt.

Men forhåndsfavoritten viste stor viljestyrke, da han mandede sig op i tredje sæt, hvor han endelig fik givet publikum en kamp, der mindede om en finale. Spanieren vandt lidt af publikums sympati tilbage ved at vinde tredje sæt med 6-3, og da begyndte man at kunne skimte en vis usikkerhed hos Wawrinka.

Nadals opblomstring fortsatte et stykke ind i fjerde sæt, men da Wawrinka brød til 5-3, var schweizeren på vej mod karrierens største triumf.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx