Af - 18/07-15 13:14

Hobro er på vej væk fra at være grøn 'fyraftensklub'Hobro er på vej væk fra at være grøn 'fyraftensklub'

En fuldtidsprofessionel tilgang er Hobros fremtid som fast Superliga-inventar, siger klubbens formand.

storybild

Den nordjyske klub, Hobro IK, er i en rivende udvikling, og er ved at blive et 'rigtigt' Superliga-hold. (Billede: Polfoto)

Fra fyraftensklub til 'rigtig' Superliga-klub.

På få år har Hobro IK været i en rivende udvikling, og det nordjyske hold, er ikke længere en grønskolling i landets bedste fodboldrække.

Hobro sælger topscorer og henter costarikansk angriber
Hobro sælger topscorer og henter costarikansk angriber

Vi bevæger os i en mere professionel retning. Sidste år trænede vi klokken fem, så det var et rigtigt fyraftenshold, og dernæst begyndte vi at træne klokken tre, forklarer klubbens formand Steen Juulsgaard til metroxpress.

Træningstidspunktet bliver nu rykket frem til klokken et, og det er en direkte konsekvens af, at Hobro har købt spillerne mere fri fra deres deltidsarbejde, som eksempelvis landmand eller bankmand.

Hobro-topscorer er til lægetjek i tysk klub
Hobro-topscorer er til lægetjek i tysk klub

- De nye træningstider giver spillerne mulighed for at komme hjem noget før og restituere mere, og det nyder spillernes familier også godt af, forklarer formanden, som samtidig oplyser, at det kun er en håndfuld i truppen, som er blevet belønnet med fuldtidskontrakter indtil videre.

Fremskridtet vækker glæde hos spillerne, og den nye tilgang fik for nyligt holdets zambianske angriber, der spiller på fuldtid, til at forlænge med Hobro frem til 2017.

- Jeg var bekymret om, hvorvidt klubben var klar til at tage skridtet videre, men det har de vist ved at købe spillerne fri fra deres arbejde, så det tyder på, at Hobro bliver mere professionel, og derfor har jeg valgt at forlænge, forklarede Quincy Antipas til metroxpress efter kontraktforlængelsen.

Quincy Antipas: - Derfor bliver jeg i Hobro
Quincy Antipas: - Derfor bliver jeg i Hobro

Hobros transformation er en hårfin balance, hvor klubbens filosofi om 'det hele menneske' og amatør-fundamentet ikke må skrinlægges.

- Der er fordele og ulemper ved begge tilgange [deltids- og fuldtidskoncept, red.]. Det kan være en fordel at have andet at gå op i end fodbold som deltidsspiller, men det kan også have sine fordele ikke at skulle tidligt op og på arbejde som fuldtidsspiller, erkender Steen Juulsgaard.

Her er Mikkel Thygesens nye klub
Her er Mikkel Thygesens nye klub

Den nordjyske klub sidder altså mellem to stole, og der er ifølge formanden et dilemma at stå fast 'på værdierne om det hele menneske' i bestræbelserne på at blive 'en rigtig Superliga-klub'.

De forbedrede træningsforhold skulle gerne give udslag inden for kridtstregerne, og første chance for at vise det er søndagens kamp mod OB.

Hobro belønner måltyv med klubskifte-løfte
Hobro belønner måltyv med klubskifte-løfte

FC Nordsjælland fik (endelig) skovlen under oprykkerne
FC Nordsjælland fik (endelig) skovlen under oprykkerne

LÆS OGSÅ: Fra skolebænken til Superligaen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Se billedet: Mand købte fotografi på...
bt.dk
Anna og Nicolai kan ikke få armene...
bt.dk
Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx