Af Ritzau - 15/10-16 16:03

Ny dansk verdensmester: Det er så fedtNy dansk verdensmester: Det er så fedt

Amalie Dideriksen sendte en stor tak til sine holdkammerater, efter at hun vandt VM-guld i landevejsløbet.

storybild

Danske Amalie Dideriksen vandt VM-guld i kvindernes landevejsløb, da hun spurtsejrede i Qatar lørdag. (Billede: Scanpix/Karim Jaafar)

20-årige Amalie Dideriksen var helt cool, da kvindernes VM i landevejsløb blev afgjort lørdag i Qatar.

Fra en placering i fjerde position trådte danskeren til i spurten, efter hun snedigt havde lagt sig bag hollænderne.

Amalie Dideriksen vandt den tætte spurt og sikrede VM-guld.

Det skete ved at besejre Kirsten Wild fra Holland og finske Lotta Lepisto i den afgørende spurt, og de to ryttere tog henholdsvis sølv og bronze.

Det danske hold bestod også af Julie Leth og Cecilie Uttrup Ludwig, og de spillede en afgørende rolle, da de med 45 kilometer igen var med til at køre Amalie Dideriksen tilbage til feltet, efter at det danske trumfkort havde været i asfalten.

- Det er sindssygt. Cecilie og Julie kørte fantastisk. Da jeg styrtede og røg ned, blev feltet splittet.

- De ventede på mig og kørte mig op og hentede vand. Det er så fedt, lød det efter sejren fra Amalie Dideriksen til TV2 Sport.

Den unge dansker er en hurtig sprinter, og der lå på forhånd en forventning om, at hun kunne gøre noget i dagens VM-løb, hvis det udviklede sig, som den danske lejr håbede på.

- Det var lidt et pres, og jeg var nervøs før start. Jeg vidste, det kunne blive stort eller en stor fiasko, siger den danske verdensmester, der nu kan se frem til at skulle køre i den regnbuefarvede VM-trøje i den kommende sæson.

- Det betyder, at jeg begynder at komme derop, hvor jeg gerne vil være. Jeg vil gerne sprinte der, hvor det er rigtig sjovt. Jeg er glad for at bevise, at jeg er hurtig på stregen.

- Jeg forstår ikke, at jeg kan tage regnbuetrøjen som 20-årig, siger den glade danske guldvinder.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx