10/05-14 18:46

Danmark fik klø af skarpe svenskere ved ishockey-VMDanmark fik klø af skarpe svenskere ved ishockey-VM

Danmark spillede 35 fine minutter mod Sverige, men tabte 0-3 i den første kamp ved ishockey-VM.

storybild

Danmark spillede 35 fine minutter mod Sverige, men tabte 0-3 i den første kamp ved ishockey-VM. (Billede: Polfoto)

Sverige er en af ishockeysportens traditionelle stormagter, og svenskerne er stadig for stor en opgave for det danske landshold, der lørdag eftermiddag indledte A-VM i Minsk med at tabe 0-3 til naboerne.

Sønderjyske genvinder DM-guld i ishockey
Sønderjyske genvinder DM-guld i ishockey

Det er niende VM-nederlag ud af ni mulige mod svenskerne, der, trods savnet af de allerstørste navne, var et niveau over danskerne, der dog i lange perioder slap fornuftigt fra premierekampen.

Der var på forhånd stor spænding om, hvordan den nye aggressive spillestil ville slå an mod så stærk en modstander. Danskerne forecheckede som ventet højt oppe på banen og satte et højt tempo fra start. Og den positive indstilling var med til at give publikum i Chizhovka Arena en virkelig god kamp, hvor tempoet især i starten truede med at tage pusten fra de fremmødte i den fornemme skøjtehal.

De tæsker løs på hinanden - men så gør de dette
De tæsker løs på hinanden - men så gør de dette

Resultatmæssigt var der dog ingen fremgang at spore i forhold til tidligere. Svenskernes kvaliteter viste sig tydeligere, efterhånden som dampen gik af de danske spillere, men allerede i første periode var NHL-spilleren Mikael Backlund hård ved danskerne med to scoringer. Den sidste - en flot styring af Joakim Lindströms skud - faldt med blot et halvt minut igen af første periode og var en sur sag at tage med ud til første pause.

Træner Janne Karlsson kunne dog være tilfreds med, at hans tropper skabte flere åbne muligheder, og både Mads Christensen og Julian Jakobsen skulle have scoret i første periode.

Historisk: Det her er aldrig tidligere sket i USA
Historisk: Det her er aldrig tidligere sket i USA

Karlsson fik banket nyt mod ind i spillerne, der kom flot ud til anden periode, men den krævende spillestil tærede tydeligvis på kræfterne, og efter Kim Staals brændte chance i powerplay, kom der ikke meget mere fra den danske offensiv.

Selv om danskerne fordelte spilletiden jævnt over de fire kæder, rakte luften ikke til mere end 35 minutter i allerhøjeste gear, og derfor var svenskerne også bedst i slutfasen, hvor det sidste danske pres egentlig skulle sættes ind.

Sverige klar til ishockeyfinale ved OL
Sverige klar til ishockeyfinale ved OL

Detroit-spilleren Gustav Nyquist afgjorde kampen endegyldigt med sin scoring 12 minutter før tid. Et nederlag på 0-3 kan ingen bruge til noget, og de danske spillere kan helt givet ikke glæde sig over, at de var med til at give et ishockeykyndigt hviderussisk publikum en underholdende lørdag eftermiddag.

Der er grund til at kaste et kritisk blik på det danske overtalsspil, der virkede nervøst og ustruktureret - akkurat som i den sidste testkamp mod Hviderusland for en uge siden.

Der bliver desværre ikke tid til at træne det på isen, inden holdet skal i aktion igen. Det er nemlig allerede søndag eftermiddag, hvor Norge venter i en voldsomt vigtig kamp, hvor Danmark skal forsøge at tage revanche for adskillige VM-nedture mod de skandinaviske rivaler.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mindst ni personer dræbt i Canada...
bt.dk
Professor: Overhængende fare for...
bt.dk
Jackson-familien er dybt bekymret for...
bt.dk
29-årig tv-kok Matt Campbell død...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx