Af Ritzau - 30/10-16 14:11

Slovak triumferer med finalesejr over Kerber i SingaporeSlovak triumferer med finalesejr over Kerber i Singapore

Dominika Cibulkova skulle bruge fire matchbolde mod Angelique Kerber for at sikre sig sejren i Singapore.

storybild

Dominika Cibulkova triumferede i Singapore. (Billede: Scanpix/Roslan Rahman)

Tyskeren Angelique Kerber slutter året øverst på verdensranglisten i tennis, men det er slovakken Dominika Cibulkova, der slutter øverst på podiet i sæsonens sidste turnering for verdenstoppen.

I finalen i WTA Finals i Singapore vandt Cibulkova overbevisende med 6-3, 6-4 over netop Angelique Kerber.

- Jeg har ingen ord for det. Jeg kommer her for først gang, og så vinder jeg den største titel i min karriere. Lige nu kan jeg ikke huske noget fra kampen ud over matchbolden, siger Cibulkova i sekunderne efter sejren.

Det er 27-årige Cibulkovas klart største sejr i karrieren. Tidligere har hun nået en enkelt grand slam-finale, men den tabte hun i Australian Open i 2014 til Li Na.

Sejren over Angelique Kerber var aldrig i fare. Den hurtige slovak fløj rundt på banen og spillede i et højere tempo end den tyske verdensetter, der har haft begrænset succes siden triumfen i US Open i begyndelsen af september.

Det udmøntede sig hurtigt i en 3-0-føring, som blev vekslet til 5-2 og siden en sikker sætsejr til slovakken.

Andet sæt var mere jævnbyrdigt, men igen lykkedes det for Cibulkova, der før turneringen var nummer otte på verdensranglisten, at bryde Kerber.

Ved 5-4 fik Cibulkova muligheden for at serve sejren hjem, før et spektakulært parti udspillede sig.

Slovakken missede to matchbolde, før der gik deuce-krig i partiet, hvor hun også nåede at misse yderligere en matchbold.

Efter flere lange dueller på højt niveau kunne Cibulkova kaste sig ned på hardcourt-underlaget i glæde, da hun netop havde set sin returnering tage netkanten og dumpe nede på Kerbers halvdel uden chance for et tysk modsvar.

- Jeg var virkelig heldig til sidst, medgiver Cibulkova.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx