Af - 05/03-14 17:00

Olsen, Bendtner og Agger: Sådan var vores møder med WembleyOlsen, Bendtner og Agger: Sådan var vores møder med Wembley

Den danske trup har flere personligheder, der har deres helt egne oplevelser med det magiske stadion Wembley i Nordøstlondon, hvor Danmark spiller i aften.

storybild

Morten Olsen (th.) er en af de få på landsholdet, der har spillet på Wembley før. Her jubler han over 1-0-sejren over England i 1983 sammen med Allan Simonsen. (Billede: Polfoto/Erik Gleie)

Nicklas Bendtner
For Arsenal: FA Cup-semifinale i 2009 (1-2 til Chelsea) og League Cup-finale i 2011 (1-2 til Birmingham)

- Jeg har ikke haft så gode oplevelser, for vi tabte begge kampe. Den sidste gang spillede jeg hele turneringen, men startede ude. Det var jeg selvfølgelig ikke tilfreds med. Jeg har ikke spillet landskamp derinde, men de engelske fans plejer at være gode og meget støttende.

Daniel Agger
For Liverpool: FA-Cup-semifinale (2-1 over Everton) og -finale (1-2 til Chelsea) i 2012, League Cup-finale i 2012 (3-2 over Cardiff)

- I kampen mod Chelsea spillede vi ikke en god kamp desværre, men efter en hård kamp mod Cardiff vandt vi. Jeg brækkede så et ribben kamp, men at vinde en finale var en god oplevelse, og vi havde en skidegod oplevelse mod Everton. Navnet Wembley har nogle traditioner, og der er spillet nogle store fodboldkampe. Det, de har bygget nu, er et top tre-stadion i hvert fald i Europa.

Daniel Agger svarer sin anfører igen: Sandt nok
Daniel Agger svarer sin anfører igen: Sandt nok

Kasper Schmeichel
Har aldrig spillet der, meeen...

- Jeg har været på Wembley mange gange, men den største oplevelse var nok på det gamle Wembley, hvor min far har vundet tre FA Cupper. Jeg var med nede i omklædningsrummet efter kampene for at fejre det. Det ser betydeligt anderledes ud nu, men det har stadig den mystik og charme, som Wembley er kendt for.

Find dig en ny klub, Nicklas
Find dig en ny klub, Nicklas

Morten Olsen
For Danmark: mod England i 1979 (0-1-nederlag) og 1983 (1-0-sejr)

- Vi var ikke så dominerende i '79, og det var næsten en halv sejr kun at tabe 0-1. Sejren i '83 gjorde, at vi fik en selvbevidsthed om, at vi kunne bide skeer med de store. Og der var, så vidt jeg husker, 20-25.000 danskere. Så det bevidstgjorde danskerne om, at vi som lille land trods alt kunne producere nogle gode fodboldhold.

Jaja, Morten, jeg arbejder på det
Jaja, Morten, jeg arbejder på det

Lars Jacobsen
For Everton: FA Cup-finalen i 2009 (1-2 nederlag til Chelsea)

- Fuldt hus, fantastisk vejr, det var en fed dag, selvom vi tabte. Jeg var kommet tilbage fra at have været skadet i næsten et år. Normalt, når du taber en finale, er du så skuffet, at du ikke har lyst til at foretage dig noget en uge efter, men jeg var utrolig glad for at få mulighed for at spille anden halvleg i en FA Cup-finale. Det havde jeg aldrig drømt om, at jeg skulle. For mig er Wembley fodboldens mekka.

LÆS OGSÅ: Ups!! Træner siger den ene ting, han absolut ikke må

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx