Af Ritzau - 30/11-16 13:25

Sønderjyske-boss er i fuld gang med jagt på ydmyg trænerSønderjyske-boss er i fuld gang med jagt på ydmyg træner

Sportschef Hans Jørgen Haysen arbejder med en liste over træneremner. Han håber på afklaring inden nytår.

storybild

Sønderjyskes spillere skal have ny cheftræner fra januar. (Billede: Scanpix/Frank Cilius)

Superligaklubben Sønderjyske er i fuld gang med at sondere trænermarkedet for en afløser til Jakob Michelsen, som onsdag blev præsenteret som ny cheftræner i Hammarby fra årsskiftet.

Sønderjyske har allerede en liste med emner klar over trænere, som lever op til de værdier, der er i fodboldklubben. Det siger sportschef Hans Jørgen Haysen.

- Profilen som cheftræner har ikke ændret sig, siden vi hentede Lars Søndergaard (2011) og Jakob Michelsen (2015). Det skal være en træner, som passer ind i vores klub og vores værdier og vil bringe Sønderjyske endnu længere frem.

- Vi står for ydmyghed, hårdt arbejde, sammenhold og ansvarlighed. Det skal vi kunne se i en ny cheftræner. Det menneskelige aspekt betyder rigtig meget hos os. Brystkassen kan sagtens skubbes frem, selv om man er ydmyg, siger sportschefen.

Gennem forhandlinger om en kontraktforlængelse med Jakob Michelsen blev Sønderjyske-bossen klar over, at træneren var ønsket andre steder og ville være fortid i klubben senest til sommer.

Ni af klubbens førsteholdsspillere har kontraktudløb til sommer og kan frit forhandle med andre klubber efter nytår.

Derfor er det vigtigt, at Michelsens afløser bliver fundet hurtigt, så spillerne ved, på hvilke vilkår de eventuelt vælger at fortsætte i Sønderjyske.

- Vi har nogle spillere, som spørger om, hvem der er træner fra sommer. Når man hele tiden skal fortælle dem, at det er uafklaret, så bliver det også sværere for dem at finde ud af, om det også er det rigtige sted at være for dem i fremtiden, når de ikke ved, hvem som sætter holdet.

- Vi skal have fundet den helt rette. Vi er i gang. Vi ved ikke, om det tager tre dage eller tre uger, men vores udgangspunkt er, at han er her til januar, når vi starter op igen efter vinterpausen.

- Men tager det to uger ekstra, så har vi også kompetente folk til at håndtere det, siger sportschefen.

Spørgsmål: Har du haft samtaler med potentielle træneremner?

- Det har jeg ingen kommentarer til ud over, at vi har dannet os et overblik over, hvem der er interessant.

- Vi har en liste, hvor det i første omgang er få emner, vi skal snakke med. Så må vi se, om de samtaler giver noget, som er interessant for begge parter, siger Hans Jørgen Haysen.

Ifølge Politiken er Helsingørs nuværende cheftræner, Christian Lønstrup, et af emnerne i Haderslev-klubben. Det navn er Hans Jørgen Haysen bekendt med.

- Jeg synes, at Christian har gjort det fantastisk i Helsingør ud for nogle af de samme vilkår, som vi har, med ikke så mange midler.

- Han har fået skabt en hold- og klubånd, som går den samme vej, hvor man vil dø for hinanden. På det område har han gjort et fantastisk stykke arbejde.

- Men hvis du nævner tre-fire andre trænernavne for mig, så kunne jeg nok sige nogle lignende ting om dem. Så det vil ikke være rigtigt at skrive, at det er ham, som vi skal have nu, siger Hans Jørgen Haysen.

Jakob Michelsen vandt i foråret DM-sølv med Sønderjyske, hvor han har været ansat i halvandet år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Danske Spil: Her kommer årets første...
bt.dk
Trump rasler med sablen: Vil indføre...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx