Af - 11/12-13 21:46; Opdateret: 11/12-13 22:49

Serbien slog Danmark i nervepirrende dramaSerbien slog Danmark i nervepirrende drama

En ultradramatisk kamp mellem de serbiske værter og Danmark endte med en smal sejr på ét mål til Serbien. Nu er Danmark pisket til sejr over Brasilien.

storybild

Louise Burgaard viste både sine kreative og fysiske kræfter, da Danmark mødte Serbien i Cair Hall i Nis onsdag aften. (Billede: Polfoto/Lars Poulsen)

Bang! Så ramte VM-virkeligheden de danske VM-damer.

I en højpotent kulisse i Nis bød Pytlicks piger Serbien op til hård dans og førte flere gange undervejs, men da det kom til stykket kunne de ikke holde ved.

Startopstilling mod Serbien: Nu starter VM
Startopstilling mod Serbien: Nu starter VM

Derfor tabte de 23-22. Og derfor skal Danmark nu vinde mod de stærke brasilianere for at nå første- eller andenpladsen i Gruppe B, som har stor betydning for, hvem holdet skal møde i 1/8-delsfinalerne.

Line Jørgensen kunne have udlignet få sekunder før tid, men hendes skud gik i paraderne. En hård VM-skæbne har ramt Danmark.

Playmaker Andrea Lekic og Viborg HK’s Sanja Damnjanovic var som ventet af afgørende betydning for Serbien og kampen, mens Rikke Poulsen i det danske mål langt hen ad vejen så ud til at have fundet VM-formen.

Serbisk profil: Danmark er ikke gode nok – vi vinder
Serbisk profil: Danmark er ikke gode nok – vi vinder

Væk var kampe mod halvsløje og helsløje ikke-europæiske modstandere. Onsdag aften gjaldt det Serbien. Med assisterende landstræner Ulrik Kirkelys ord, så startede VM nu.

Ulrik Wilbek personificerede, at nu gik VM sådan for alvor i gang ved at ankomme til Serbien og troppe op i Cair Hall et par timer før kampen. DHF-sprotschefen følger nu Pytlicks piger fra tribunerne, indtil de er ude af VM.

Endnu en gang fyldte et serbisk hjemmepublikum Cair Hall nogenlunde op og skabte en infernalsk stemning i den intime hal med plads til 4000 tilskuere.

’Mulle’: Må ikke gå ned over et par på hovedet
’Mulle’: Må ikke gå ned over et par på hovedet

De danske håndboldkvinder havde før kampet snakket meget om vigtigheden i at møde serberne med hårdt fysisk spil. Det var vigtigt ikke at blive kuet, som de gjorde for et år siden og tabte med tre mål. Men i denne omgang var det næsten, som om danskerne spillede mere brutalt, end serberne gjorde – hvilket også kostede flere to minutters udvisninger.

Men hjemmeskabt inferno eller ej, det var danskerne, der kom stormende ud i første halvleg. Efter seks minutter førte de 3-0, og den ellers så udskældte Vejen EH-målvogter Rikke Poulsen stemplede ind i VM med cleansheet indtil 8. minut. Men så krakelerede drømmestarten.

Med tre lynhurtige scoringer kom serberne tilbage, og så var det et parløb med scoringsfordel til Danmark, indtil Viborg HK-stjerne Sanja Damnjanonvic bragte Serbien foran for første gang i kampen midt i halvlegen. 7-6.

- Der bliver knald på i aften
- Der bliver knald på i aften

Kort efter stod der 10-7 til serberne, men danskerne nåede at kæmpe sig tilbage før pausen, hvor der stod 12-12.

Louise Burgaard, der ikke har startet VM særlig stærkt, tog gang på gang tingene i egen hånd på sin fandenivoldske måde. Hvis det serbiske forsvar et kort øjeblik, så var hun rykket og havde scoret. Hun blev da også Danmarks topscorer.

Men kendetegnende for det eksperter, spillere, trænere og modstandere siger, så er det kollektivet, der skal bære det danske hold. Ingen scorede specielt mange mål, men mange scorede i løbet af kampen. Selv forsvarskrumtappen Pernille Holst Holmsgaard scorede en kasse i første halvleg.

Anden halvleg lagde Ann Grete Nørgaard ud med at brænde et straffekast, men ellers var billedet det samme som i første: De to hold fulgtes tæt ad. På intet tidspunkt var nogen af holdene foran med mere en to mål, før Sanja Damnjanovic scorede til 22-19 i 24. minut.

Og så brændte begge hold mange chancer.

Med én kamp tilbage fører Brasilien nu gruppen med to point ned til både Danmark og Serbien. Men Danmark møder altså danske Morten Soubaks brassere fredag, mens Serbien nøjes med Kina, der stensikkert giver en sejr.

Dermed skal Danmark vinde over Brasilien og gerne med en målscore, der ikke gør dem til det dårligste af de tre hold indbyrdes.

I 1/8-delsfinalerne undgår man sandsynligvis Montenegro og Frankrig med en top to-placering.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tiltalt for kokainkørsel: Medinas...
bt.dk
Danske Spil: Her kommer årets første...
bt.dk
Dramatiske scener: Storbrand på hotel...
bt.dk
Formodet 'pakkebombe-mand' sprængte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx