Af Johnny Wojciech Kokborg - 26/07-17 12:54

Kvindelig sportsstjerne raser over nye forbud: - Hvornår er det en dyb udskæring?Kvindelig sportsstjerne raser over nye forbud: - Hvornår er det en dyb udskæring?

Den professionelle golfspiller Paige Spiranac er ikke begejstret for det nye tøjkodeks, som LPGA (Ladies Professional Golf Association, red.) har udarbejdet. Hun mener, det begrænser kvinder.

storybild

(Billede: instagram)

Den professionelle golfspiller Paige Spiranac er ikke begejstret for det nye tøjkodeks, som LPGA (Ladies Professional Golf Association, red.) har udarbejdet. Hun mener, det begrænser kvinder.

Og selv om Spiranac langt fra er en af verdens bedste golfspillere med en placering som 1164 på verdensranglisten, så lytter folk, når hun taler.

På de sociale medier er hun blevet et fænomen med 1,1 millioner følgere på Instagram - Spiranac har gjort det til en livsstil at promovere golfsporten.

Happy first day of summer! It's only 117 degrees here in AZ...but it's a dry heat

Et opslag delt af Paige Spiranac (@_paige.renee) den


Derfor har hendes klumme på mediet fortune.com også skabt en del debat.

Årsagen til debatten er nye regler, som LPGA har udfærdiget. Ifølge de nye regler kan de kvindelige golfspillere ikke have en dyb udskæring eller bruge tights. Og det er et problem, mener Spiranac.

»Jeg respekterer og forstår, at golf er indhyllet i tradition, og at visse regler skal opretholdes. Men som en ambassadør både for golf og for den fortsatte fremgang i kvinders rettigheder samt ligestilling i samfundet, frygter jeg, at disse nye regler kvæler væksten i kvindegolfen,« skriver hun i sin klumme.

So excited for the US Open!? Who do you think is going to win?

Et opslag delt af Paige Spiranac (@_paige.renee) den


»Tag eksempelvis det vage forbud om en dyb udskæring. Hvornår er det en dyb udskæring? Højst sandsynligt er reglen bare skabt for at undgå kavalergang. I så fald vil en mere rund og fyldig kvinde få langt flere bøder end en kvinde med en mindre barm. I en verden, hvor kvinder konstant og uønsket bliver seksualiseret, giver den nye regel endnu en mulighed for, at kvinder skal skamme sig over deres kroppe. Og det er en reminder om, at hvis du ønsker at blive respekteret, skal kvinder ændre deres opførsel, så den passer med opfattelsen udefra,« lyder det videre.

Den 24-årige golfspiller mener, at der lægger meget mere bag de nye regler end som så.

»Ved at stemple kvinder som uprofessionelle, når de viser kavalergang eller shorts under et nederdel, fremmer LPGA den forældede stereotyp om sammenhængen mellem, hvordan en kvinde klæder sig og hendes moral. Endda insinuerer man, at kvinden ikke har kontrol over opfattelsen af egen krop, men i stedet må bøje sig for et hvert indfald, som det mandlige blik får.«

When you try to be like Jordan Spieth, but life reminds you you're just an IG model #IGtour

Et opslag delt af Paige Spiranac (@_paige.renee) den


»Det kan godt være, jeg ikke bliver husket som den bedste kvindelige golfspiller nogensinde. Men mit mål er at gøre, hvad end jeg kan for at få spillet til at vokse. I tiden med kvinderettigheder og feminisme håber jeg, at jeg kan hjælpe den næste generation af kvindelige atleter og golfspillere til at stoppe social ulighed og fordomme fra at liste sig ind i den sport, jeg forelskede mig i som ung pige,« slår hun fast.

Nyheden om den nye tøjkodeks ramte golfverden tidligere i juli.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehuset uddyber problemer før...
bt.dk
Godt nyt for tusindvis af danskere:...
bt.dk
Pippa Middleton stjal billedet til...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx