Af - 09/02-16 14:59

De afslører stjernenes løn: Kæmper for åbenhedDe afslører stjernenes løn: Kæmper for åbenhed

Portugisisk hjemmeside lækker spillerkontrakter og hemmelige dokumenter fra fodboldens verden: 'Fint nok, men kom ikke her!' lyder det fra Superligaen.

storybild

Gareth Bales kontrakt er en af dem, der er blevet offentliggjort (Billede: Polfoto)

Hvad kostede Gareth Bale? Hvad får Toni Kroos om året? Og hvad får Daniel Agger egentlig i løn i Brøndby?

Svarene på de to første spørgsmål har hjemmesiden footballleaks givet ved at offentliggøre hemmelige kontrakter.
Det tredje - det med Agger - er stadig hemmeligt, men fodbold-aktivisterne bag sitet har sagt, at de også vil offentlige dokumenter fra Superligaen, hvis de får fat i dem.

Det hele handler om at øge gennemsigtigheden i fodboldens verden, så fodboldfans bedre kan følge med. Og det handler om at rense ud:

- En så uigennemsigtig forretning som fodbolden er et paradis for korruption, hvidvask af penge og skattesnyd, siger en af stifterne af hjemmesiden i et interview med Spiegel.

Endnu er ingen Superliga-dokumenter blevet lækket, men sportsdirektør i Brøndby IF, Troels Bech, er - i princippet - fortaler for åbenhed.

- Hvem kan være imod åbenhed? spørger Troels Bech, der som direktør i en børsnoteret virksomhed er vant til at lægge tingene offentligt ud. Men der ER grænser. Og en af dem går ved det tredje spørgsmål herover.

- Det er ikke fordi, at folk ikke må opdage, at Agger får løn i Brøndby, men der er en privat grænse, som folk skal acceptere. Det er en omfattende belastning at blive eksponeret, og derfor må der også være en lille smule grund til at værne om de mennesker, der excellerer og som derfor eksponeres. Daniel Agger er ikke hver mands eje, siger Troels Bech.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx