Af - 16/01-15 18:20

Henrik Toft indrømmer: René er bedre end migHenrik Toft indrømmer: René er bedre end mig

Ser man bort fra titlerne som landsholdsspillere, er brødrene Toft Hansen ikke ret meget anderledes end ethvert andet sæt store- og lillebror.

storybild

René (tv.) og Henrik Toft Hansen var sammen om at vinde EM-guld med Danmark i 2012. Nu gælder det VM-guld i Qatar! (Billede: Polfoto)

De er født og opvokset side om side i Salling. I aften står René og Henrik Toft Hansen også side om side, når der skal lukkes ned for Argentinas offensiv i Danmarks VM-åbningskamp i Qatar.

Men når de ikke er holdkammerater på landsholdet, er de to stregspillere et klassisk eksempel på storebror og lillebror.

Mensah trak nitten: ‘100 procent en skuffelse’
Mensah trak nitten: ‘100 procent en skuffelse’

- Vi var meget konkurrerende i alt hvad vi foretog os, da vi var små. Og det endte tit i, at der var en af os, der gik i vrede, husker storebror René.

- Der har generelt været mange konkurrencer om, hvem der cyklede først i skole og så videre. René havde altid den fysiske fordel i at være to år ældre, men der er jeg heldigvis kommet efter, griner Henrik.

Hvordan er det konkurrenceforhold så i dag?
Henrik: - Det er bedre, vil jeg sige. Vi går ikke så meget op i det mere uden for banen.
René: Vi har jo fornøjelsen af at spille mod hinanden i Bundesligaen. Men der har det desværre ikke været til min fordel, da jeg har tabt de fleste kampe.

Så vilde er de: Mød Qatars ‘professionelle’ fans
Så vilde er de: Mød Qatars ‘professionelle’ fans

Hvem er den bedste håndboldspiller af jer to?
(Begge griner - og så er der stille).
Henrik: - Det må du godt svare først på.
René: »Puha. Det er svært at sige. Jeg har altid haft mit store fokus i forsvaret. Måske har jeg haltet lidt efter i angrebet, men jeg synes, det er blevet bedre.
Henrik: - René er jo en rigtig dygtig stregspiller i begge ender af banen. Han har altid kunnet dele nogle håndmadder ud i forsvaret, og der har jeg kunnet lære af ham. Men jeg er nok nødt til at indrømme, at han er bedre end mig.

Hjemme i Salling sidder mor og far Toft Hansen og følger med i spænding, når de to brødre kæmper sammen om guld i Qatar. Men til hverdag kan det godt være svært at kapere, at deres sønner er rivaler i Tyskland.

KLUMME: Fra landsforræder til håndbold-VM
KLUMME: Fra landsforræder til håndbold-VM

- De er utroligt stolte og glæder sig hver gang, vi spiller på samme hold, for de kan slet ikke holde ud, når vi er mod hinanden. Der håber de på uafgjort, så vi begge får et point, griner René.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx