29/05-14 11:09

Landsholdskolleger er imponeret over ung debautantLandsholdskolleger er imponeret over ung debautant

Lars Jacobsen og William Kvist roste den unge debutant Pierre-Emile Højbjerg efter venskabskampen mod Sverige.

storybild

Lars Jacobsen og William Kvist roste den unge debutant Pierre-Emile Højbjerg efter venskabskampen mod Sverige. (Billede: Polfoto)

- Er han kun 18 år? Det kan man ikke mærke. Ordene kommer fra den danske landsholdsspiller William Kvist efter Danmarks 1-0-sejr i venskabskampen mod Sverige onsdag aften, hvor det unge talent Pierre-Emile Højbjerg fik sin debut på A-landsholdet. Og hvilken debut. For der var stor ros fra de rutinerede landsholdskolleger efter kampen.

Dansk Bayern-talent: Debut kun første skridt
Dansk Bayern-talent: Debut kun første skridt

- Det var en fornøjelse at spille med ham, han vandt sine dueller og dækkede bolden godt.

- I alle facetter af spillet var han skarp i denne kamp, så stor cadeau og bliv ved med det, siger midtbanespilleren William Kvist, der selv fik debut på landsholdet i 2007.

- Han løber meget, og både offensivt og defensivt imponerer han, så det var en flot debut, mener han.

Eriksen og Schöne sikrer uafgjort i Ungarn
Eriksen og Schöne sikrer uafgjort i Ungarn

Højbjerg var med i Olsens startopstilling i Parken, og også den rutinerede højreback Lars Jacobsen havde rosende ord til Bayern München-spilleren, der spillede alle 90 minutter.

- Det var dejligt at se en ung gut, der bare gik ind og sked det hele et stykke - undskyld sproget - men det gjorde han, siger Jacobsen.

- Som forsvarsspiller er jeg meget imponeret over hans defensive spil. Han gik til den og var også inde og vifte Zlatan Ibrahimovic væk.

Profil stopper på landsholdet
Profil stopper på landsholdet

- Han var aggressiv i nærkampene, så han har allerede lært noget i Bayern, for det er typisk tysk at gå op i nærkampene, mener Jacobsen.

Med 2-2 ude mod Ungarn og 1-0 over Sverige i de to venskabskampe kan landsholdsspillerne nu gå på velfortjent ferie. Til september mødes nogle af spillerne igen, når der skal spilles EM-kvalifikation.

Olsen om Aggers fremtid: - Han skal have spilletid
Olsen om Aggers fremtid: - Han skal have spilletid

Om Højbjerg har imponeret Morten Olsen tilstrækkeligt til også at blive udtaget der, har Lars Jacobsen svært ved at vurdere.

- Der er mange om buddet, men han har helt sikkert kvaliteterne. Han er rigtig dygtig, lyder det. Danmark spiller første EM-kvalifikationskamp mod Armenien den 7. september.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehuset deler brev fra dronning...
bt.dk
Dansk sports-komet scorer vild...
bt.dk
Rentegyser for boligejere: Vil...
bt.dk
Efter afsporing: Store forsinkelser...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx