Af Ritzau - 04/07-17 19:04; Opdateret: 04/07-17 19:41

Peter Sagan er smidt ud af Tour de France efter styrtPeter Sagan er smidt ud af Tour de France efter styrt

Tour de France meddeler, at verdensmester Peter Sagan bliver smidt ud efter styrtet i opløbet på 4. etape.

storybild

Peter Sagan kunne mandag juble over en etapesejr i Tour de France, men tirsdag blev han smidt ud af løbet. (Billede: Reuters/Christian Hartmann)

Tour de France-juryen meddeler, at slovakken Peter Sagan er blevet smidt ud af cykelløbet, efter at han forårsagede et styrt i spurten på 4. etape.

Bora-rytteren pressede Dimension Data-konkurrenten Mark Cavendish ud i barrieren i spurten, så briten styrtede og tog to andre ryttere med sig i faldet.

Peter Sagan, der mandag vandt 3. etape, blev i første omgang deklasseret fra etapen, men efterfølgende valgte løbsjuryen at smide ham helt ud af årets Tour.

- Vi har besluttet at diskvalificere Peter Sagan fra Tour de France 2017, da han i høj grad bragte nogle af sine kolleger i fare på de sidste meter af spurten, som var i Vittel, meddelte en mand fra løbsjuryen foran den samlede presse i pressecentret.

- Vi har gjort brug af artikel 12 i disciplinærreglerne i UCI om en irregulær spurt, hvorfor vi har hjemmel til at diskvalificere en rytter, lød forklaringen.

Peter Sagan var på jagt efter sin sjette grønne pointtrøje i træk, hvilket ville være en tangering af tyske Erik Zabels rekord med seks pointtrøjer på stribe fra 1996 til 2001.

Den rekord går slovakken dermed glip af, og han må rejse hjem fra årets Tour.

Peter Sagan vandt sin første Tour de France-etapesejr i 2012, og mandagens etapesejr var hans ottende i det store franske cykelløb.

Bora-rytteren, der er kendt som noget af en humørbombe, vandt det individuelle linjeløb ved VM på landevej både i 2015 og 2016.

Han har også gjort sig i klassikerløbene, blandt andet som vinder af Flandern Rundt i 2016 og som vinder af Gent-Wevelgem i både 2013 og 2016.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu sætter kronprins Frederik ord på...
bt.dk
Officielt: FCK præsenterer ny spiller
bt.dk
Det plejer vi ikke at få at vide:...
bt.dk
Vildt vejr i vente: Her kan vi få 29...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx