Af David Andersen - 20/08-15 23:08

FCM spiller lige op med Southampton i Europa LeagueFCM spiller lige op med Southampton i Europa League

FCM spillede 1-1 ude mod Premier League-klubben Southampton i den første af to playoff-kampe i Europa League.

storybild

FC Midtjylland kom foran i 1. halvleg. (Billede: Polfoto)

Mens Brøndby blev udspillet i Grækenland af Paok med hele 0-5, så var der anderledes europæisk klasse over FC Midtjylland senere torsdag aften.

FC Midtjylland spillede 1-1 ude mod Southampton i den første af to playoff-kampe om at nå i gruppespillet i Europa League.

Southampton-spillerne, som til daglig optræder i den bedste engelske fodboldrække, Premier League, var slet ikke så overlegne, som man kunne have forventet.

Av, av, av: Brøndby fik græske prygl
Av, av, av: Brøndby fik græske prygl

Og resultatet giver stadig en god mulighed for at gå videre til gruppespillet for FCM, der nu kan nøjes med at spille 0-0 på hjemmebane om en uge.

Det uafgjorte resultat var en stor dansk præstation, som lover godt forud for returopgøret på MCH Arena i Herning på torsdag, hvor alt stadig er helt åbent.

Tim Sparv bragte FC Midtjylland foran med 1-0 på et flot langskud kort før pausen. Tim Sparv har tidligere spillet for Southampton, så kampen var ekstra speciel for den finske midtbanespiller.

FC Midtjylland og FC København deler i intenst topbrag
FC Midtjylland og FC København deler i intenst topbrag

Southampton, der har hollænderen Ronald Koeman som manager, fik udlignet til 1-1 på et straffespark efter 56 minutter. Det blev sat sikkert ind af den engelske angriber Jay Rodriguez.

Efter 65 minutter headede hjemmeholdets Steven Caulker mod mål, men en mesterlig redning af FCM-keeper Johan Dahlin forhindrede et engelsk føringsmål på St. Mary.

Southamptons kantspiller Jamie Ward-Prowse var også tæt på at score et afgørende mål efter 82 minutter, men det direkte frispark gik lige forbi det midtjyske mål.

Storklubber kan vente Brøndby og FCM i næste EL-runde
Storklubber kan vente Brøndby og FCM i næste EL-runde

Kort efter var Morten "Duncan" Rasmussen ved at få en løs mulighed, og FCM-angriberen nåede at sparke mod mål, men skuddet blev blokeret i sidste øjeblik.

FCM forsøgte klogt, men også upopulært at trække tiden i slutfasen, og Koeman sad og rystede på hovedet af begivenhederne inde på banen.

Der blev ikke scoret flere mål trods en stor engelsk chance i slutsekunderne, og midtjyderne kan derfor være mest tilfredse med den afslutning på kampen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx