Af - 04/03-14 07:12; Opdateret: 04/03-14 07:39

Wozniacki stiller op i million-turneringWozniacki stiller op i million-turnering

Ny tennisturnering lokker verdensstjernerne til Asien for at spille by mod by. Caroline Wozniacki skal spille for Dubai.

storybild

(Billede: Polfoto)

Caroline Wozniacki er vant til at spille for sig selv, men til december får hun seks stjerne-holdkamerater, når hun skal forsvare Dubais farver i en ny asiatisk show-turnering – med mange millioner på spil.

Wozniacki rasler igen ned af ranglisten
Wozniacki rasler igen ned af ranglisten

Mumbai, Dubai, Bangkok og Singapore. Det er de fire byer, som deltager i International Premier Tennis League med 28 af de største tennisspillere – både nuværende og nogle forhenværende.

Wozniacki så Rory gå helt i sort
Wozniacki så Rory gå helt i sort

Turneringen er opfundet af den indiske double-spiller Mahesh Bhupathi for at fremme tennissporten i Asien, og den bliver spillet for første gang fra 28. november til 13. december i år.

Wozniacki taber klart til Venus Williams
Wozniacki taber klart til Venus Williams

- Det er noget nyt og spændende. Det er et sjovt initiativ, og sport har altid godt af noget nytænkning, siger den danske tennisspiller Frederik Løchte Nielsen, der godt vil kaldes tilhænger af den ny turnering, selv om han ikke ligefrem ser den som en konkurrent til de nuværende turneringer.

- Jeg tror, at den har minimal sportslig værdi. Det er en opvisningsturnering, og mere et tilskud til tennissporten. Jeg er ikke sikker på, at der kommer til at være det helt store på spil, siger han.

Tre på stribe: Wozniacki er i semifinalen
Tre på stribe: Wozniacki er i semifinalen

Altså lige udover en præmiesum på 130 millioner kroner...
- Ja, det er så noget økonomisk, men jeg ser det stadig mere som entertainment, og folk ville nok hellere vinde Australian Open eller Wimbledon, siger han.

Turneringsformatet ved den nye turnering ligner mere Davis Cup, end de traditionelle turneringer på WTA- og ATP-touren.

Kampe spilles over fem sæt, hvor forskellige spillere tager et sæt hver: Først herresingle, så damesingle, så herredouble og mixeddouble, før de aldrende legender spiller femte og afgørende 'sæt'.

LÆS OGSÅ: Caroline jubler over sin nye træner

LÆS OGSÅ: Igen-igen: Wozniacki vinder to kampe på stribe

LÆS OGSÅ: Hovsa! Så vandt Wozniacki igen en kamp

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx