Af Ritzau - 18/08-16 00:45

Gudmundsson om semifinale: For tidligt at være lettetGudmundsson om semifinale: For tidligt at være lettet

Landstræneren er allerede i gang med at forberede sig til OL-semifinalen og har ikke tid til at være lettet.

storybild

Landstræner Gudmundur Gudmundsson dirigerede Danmark til sejr med gode taktiske kneb i kvartfinalen mod Slovenien. (Billede: Scanpix/Javier Soriano)

Danmark formåede onsdag at gøre det, der hverken lykkedes ved OL i 2008 eller 2012. At gå videre fra en kvartfinale. Det skete med en overbevisende 37-30-sejr over Slovenien.

Det skulle man tro skabte en lettelse. Men lettelse er ikke det rette ord for landstræner Gudmundur Gudmundsson. Han er glad, men ikke lettet. For der skal ikke slækkes på noget nu ved legene i Rio.

- Vi må bare ikke være alt for lettede. For vi har en utrolig vigtig semifinale. Nu må vi være glade og så begynde vores forberedelser. Vi skal kæmpe og vinde den næste kamp, siger Gudmundsson.

Mange af spillerne var med ved de seneste mislykkede olympiske lege, og landstræneren kan godt forstå, hvis noget af presset er væk.

- Vi er glade og stolte. Det kan godt være, at mange er lettede. Man kan snakke om lettelse, men først og fremmest er jeg bare glad for, at vi er kommet så langt.

- Men der er bare så meget tilbage. Vi har så utrolig vigtig en kamp, som jeg allerede er begyndt at tænke på. Forberedelsen går i gang, så snart jeg er færdig med at snakke med jer, siger Gudmundsson og peger på journalisterne.

Islændingen havde held med flere af sine taktiske løsninger undervejs i kampen.

- Det var en fantastisk kamp fra vores side. Det var vigtigt at få styr på forsvaret mod et angrebshold, som Slovenien er. Vi havde forberedt os godt.

- Og Jannick Green kom ind og stod fantastisk i målet. Samtidig gjorde vi det godt over for deres offensive forsvar. De gik ned i et 6-0-forsvar, og det løste vi også.

- Vi scorede hver gang, vi havde chancen, og der var mange spillere, der bidrog. Holdet viste stor moral og vilje i hele kampen, forklarer Gudmundsson.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx