Af Ritzau - 17/11-16 15:38

Rosenborgs danske topscorer har altid troet på sig selvRosenborgs danske topscorer har altid troet på sig selv

Christian Gytkjær blev aldrig en kendt fodboldspiller i Danmark, men det er Rosenborg-profilen blevet i Norge.

storybild

Rosenborg-angriberen Christian Gytkjær satser på at runde 20 scoringer i Tippeligaen i næste sæson. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

I dansk fodbold fik Christian Gytkjær aldrig et gennembrud trods ihærdige forsøg i både Lyngby, FC Nordsjælland og AB.

Men gennembruddet har Gytkjær fået i den norske Tippeliga, hvor han er blevet ligatopscorer med 19 mål og har ført Rosenborg til det norske mesterskab.

Mens Gytkjær er en af de største profiler i Norge i først Haugesund og nu Rosenborg, så er det først for nylig, at folk hjemme i Danmark har fået øjnene op for ham efter nogle anonyme år i dansk fodbold.

- Det er vel nok nærmere gået op for alle andre. Jeg har altid troet på mig selv, også da der var svære perioder. Jeg husker, da jeg blev udlejet fra FC Nordsjælland til AB.

- Så man skal klappe sig selv lidt på skulderen en gang imellem. Det har jeg gjort, fordi jeg kom ud af det og er vokset, som jeg har gjort de seneste par år, siger Gytkjær.

Han har besluttet sig for at give den en skalle og se, hvor langt det rækker.

- Fortsætter jeg sådan her, så er det ikke utænkeligt, jeg spiller et andet sted på et eller andet tidspunkt. Men så langt har jeg ikke tænkt.

- Jeg trives ekstremt godt i Rosenborg og har kun været der i 11 måneder, så jeg nyder bare at spille fodbold for tiden. Jeg spiller godt og scorer en masse mål, det er skide sjovt, siger han.

Sjovt havde Gytkjær det også i omklædningsrummet, da Rosenborg-spillerne fejrede mesterskabet.

Her poserede danskeren nøgen kun med pokalen til at dække de ædlere dele - et billede der blev lagt ud på Instagram og senere fjernet igen efter en løftet pegefinger fra Rosenborg.

Den alvorligere side af Gytkjær bliver ved at sætte nye mål. Og i næste sæson håber Gytkjær at runde 20 ligamål.

- Det kunne have været sjovt lige at runde de 20, det havde set lidt bedre ud på papiret. Men det blev ved 19 i år, og det skal jeg også være tilfreds med.

- Jeg vil gerne over de 20 mål i Tippeligaen i næste sæson, siger Gytkjær.

Sæsonen i Rosenborg er ikke slut endnu, da holdet også er i pokalfinalen og søndag kan vinde The Double for andet år i træk.

- At være stensikker topscorer og kåret som årets angriber i Norge har været fedt. Jeg nyder tilværelsen i øjeblikket, lyder det fra Gytkjær.

Landstræner Åge Hareide har længe fulgt den 26-årige dansker og gav ham debut i tirsdagens 1-1-kamp ude mod Tjekkiet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Tidligere DR-vært scorer nyt topjob
bt.dk
Ny Aarhus-lejlighed er blandt landets...
bt.dk
Familien efterlyser 27-årige Julia:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx