Af - 14/12-15 13:25; Opdateret: 14/12-15 13:49

Jublende FCM-profil om vild lodtrækning: - Hold nu kæft, er det sandt?Jublende FCM-profil om vild lodtrækning: - Hold nu kæft, er det sandt?

FC Midtjylland skal til februar møde Manchester United i 1/16-finalen i Europa League - det bliver en stor mundfuld, indrømmer FCM-spillerne.

storybild

(Billede: Polfoto)

FC Midtjylland fik ikke den lette modstander, som spillerne havde håbet på, da der blev trukket lod til 1/16-finalen i Europa League. I stedet skal midtjyderne op mod Manchester United.

- Hold nu kæft! Er det sandt? Vores chancer er som mod Southampton. Vi er kæmpe underdogs, men intet er umuligt, skriver Erik Sviatchenko i en sms til mx.dk.

Forsvarsprofilen medgiver dog, at Manchester United er et niveau over Southampton. Derfor skal midtjyderne stå sammen for at vinde.

FC Midtjylland trækker... Manchester United!
FC Midtjylland trækker... Manchester United!

- Vi håber på en super dag som kollektiv.

På forhånd havde både Erik Sviatchenko og Jakob Poulsen sagt, at Molde var ønskemodstanderen.

Jakob Poulsen havde desuden tilføjet, at det da kunne være sjovt at trække et storhold som Manchester United eller Liverpool, mens han helst ville undgå de østeuropæiske hold som Krasnodar og Lokomotivo Moskva.

Dermed fik Jakob Poulsen sit næststørste ønske opfyldt.

TV: Pione Sisto sender FC Midtjylland i drømmeland
TV: Pione Sisto sender FC Midtjylland i drømmeland

- Det bliver spændende, og det er nok også en stor mundfuld. Men det er klart et af de sjovere hold, siger han til mx.dk.

- Det bliver rigtigt, rigtigt sjovt. Det er et af de storhold, man havde håbet på, hvis det nu ikke kunne blive en fiftyfifty-kamp, siger han uden at ville sætte procenter på FC Midtjyllands chancer mod Manchester United.

- De er jo kæmpe favoritter, selvfølgelig er de det. Men de tabte til Bournemouth i weekenden, og Southampton ligger over Bournemouth, og dem slog vi trods alt ud, så der er muligheder, griner han.

FCM før lodtrækning: 'Kom så med Molde!'
FCM før lodtrækning: 'Kom så med Molde!'

Anfører Kristian Bach Bak er ligesom sine holdkammerater glad for lodtrækningen.

- Jeg er helt oppe at ringe. Bliver en kæmpe oplevelse. I fodbold er der altid en chance, men procenterne er ikke store, skriver i en sms fra Tenerife til mx.dk.

FC Midtjylland starter på hjemmebanen i Herning 18. februar, mens den afgørende udekamp står den 25. februar.

Stakkels Arsenal: Kæmpegysere i vente
Stakkels Arsenal: Kæmpegysere i vente

Det er femte gang, at et dansk hold er nået videre til 1/16-finalen i Europa League - men hverken AaB i år, Esbjerg sidste år eller FC København i 2010 og 2009 nåede videre.

Faktisk er det kun sket EN gang, at et dansk hold er gået videre fra et europæisk opgør på den anden side af nytår: Det var da Brøndby slog Torpedo Moskva i 1991 i Uefa Cup-kvartfinalen. Siden var Brøndby også yderst tæt på at klare Roma i semifinalen, men det endte med et samlet nederlag få minutter fra sidste fløjt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Betjent skulle fortælle mand, at hans...
bt.dk
Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Sportschef rasende over sag: 'Jeg er...
bt.dk
Eriksen og rygterne om Real Madrid og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx