Af Troels Gadegaard Frølich - 18/08-14 18:37

Sportsdomstol redder ikke polsk klub fra Champions League-exitSportsdomstol redder ikke polsk klub fra Champions League-exit

Polske Legia Warszawa får afvist sin klage og er derfor endegyldigt ude af Champions League trods samlet 6-1-sejr på banen over Celtic.

storybild

Hele to brændte straffespark og en forkert indskiftning i slutminutterne har endegyldigt kostet Legia Warszawa Champions League-pladsen. (Billede: Polfoto/AP)

Der bliver ingen Champions League-deltagelse for den polske klub Legia Warszawa i denne sæson.

Det står klart, efter at den internationale sportsdomstol (CAS) mandag har afvist polakkernes klage over det skrivebordsnederlag, som klubben blev idømt af det europæiske fodboldforbund (Uefa) efter kvalifikationskampene mod Celtic i tredje runde.

AAB-anfører om femteplads: CL er ingen undskyldning
AAB-anfører om femteplads: CL er ingen undskyldning

Legia Warszawa blev straffet for at have benyttet sig af en ulovlig spiller i returkampen mod skotterne, som Legia ellers vandt med 2-0 efter en 4-1-sejr i den første kamp.

Men ved at sende Bartosz Bereszynski på banen i slutminutterne af returkampen begik polakkerne en kostbar fejl, der resulterede i et 0-3-nederlag på Uefas skrivebord, og dermed må Legia forlade Champions League-kvalifikationen på reglen om udebanemål.

Ronaldo sparker Super Cup-trofæ til Real Madrid
Ronaldo sparker Super Cup-trofæ til Real Madrid

- CAS-voldgiften vil nu fortsætte, og sagen vil blive undersøgt i de kommende uger. Det sker på baggrund af Legias anmodning om, at hverken klubben eller Bereszynski vil blive pålagt sanktioner, og at Uefa vil blive afkrævet en kompensation, skriver CAS i sin afgørelse.

Legia troede, at Bartosz Bereszynski havde afsonet sin tre kampe lange karantæne i den første kamp mod Celtic og i den foregående runde mod irske St. Patrick's Athletic.

FCM: Vi bruger ikke reserverne mod FCK
FCM: Vi bruger ikke reserverne mod FCK

Men Legia havde ikke registreret Bereszynski til kampene mod irerne, og derfor kunne den polske spiller ifølge Uefas regler ikke afsone karantæne i de opgør.

Legia Warszawa må nu tage til takke med Europa League-playoff, hvor holdet møder Aktobe fra Kasakhstan.

/ritzau/

AaB og FCK får rimelig CL-modstand
AaB og FCK får rimelig CL-modstand

FCK-kamp bliver flyttet
FCK-kamp bliver flyttet

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Forandret for altid? Astronaut er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx