Af - 11/12-16 15:21

Kevins nye teamchef: - Her kan han opnå alt på banen!Kevins nye teamchef: - Her kan han opnå alt på banen!

Hos Haas er fokus først og fremmest på, hvordan kørerne præsterer på banen, fastslår teamchef Günther Steiner.

Bildstrecke im Grossformat »
Kevin Magnussen er den dansker, der har kørt flest løb i Formel 1. Kevin Magnussen i sit rette element: Bag rattet i en Formel 1-racer. - Jeg har kørt ræs hele mit liv, og nu er jeg sulten og ivrig efter at sidde i en Formel 1-racer igen, sagde Magnussen, i forbindelse med sit comeback til Formel 1. Navn: Kevin Jan Magnussen Født: 5. oktober 1992 i Roskilde I Kevin Magnussens debut i Formel 1 i marts 2014 i Melbourne kørte han sin hidtil eneste podieplads hjem. Det blev til en andenplads. 12 top-10-placeringer kørte Magnussen hjem i sin første sæson i Formel 1 hos McLaren i 2014. Kevin Magnussen kørte for McLaren i 2014. I 2015 blev han degraderet til resvervekører for samme team. Den 3. februar 2016 blev Kevin Magnussen præsenteret som Renault-kører. - Der er en kæmpe kulturforskel i forhold til McLaren. McLaren er et hold, der er på vej nedad, mens Renault er på vej op, forklarede Magnussen om de første indtryk at det nye hold. (Ritzau) Magnussens første sæson hos Renault har været svingende. En enkelt syvendeplads og en tiendeplads er det blevet til som højdepunktet. Ellers har der været tale om placeringer ude af top-10. Magnussen ser alt andet end frisk ud til pressemøde med de andre Formel 1-kørere i forrige sæson. Kevin har ikke talentet for at køre hurtigt fra fremmede. Han har fået fart i blodet fra sin far, tidligere Formel 1-kører Jan Magnussen. Dorte Riis Madsen (tv.) har været manager for Kevin Magnussen siden han var teenager. Hun hjalp ham ind i det forjættede Formel 1-land, men nu er deres samarbejde smuldret. Kevin Magnussen i 2012, få år inden han brød ind i Formel 1-verdenen. Året efter vinder han Formel Renault 3.5 Series. Resten er historie...

I Kevin Magnussens tid som Formel 1-kører for McClaren og Renault har det ikke bare været et krav, at han skulle gøre det godt bag rattet. Danskeren har også måttet påtage sig opgaver udenfor banen for at pleje sin egen og holdets kommercielle værdi.

Men hos danskerens nye team, Haas, er der ikke samme fokus på kommercielle aktiviteter, siger teamchef Günther Steiner i et interview med Ekstra Bladet.

Her skal Kevin forstærke sig inden næste sæson
Her skal Kevin forstærke sig inden næste sæson

- Her kan han opnå alt på banen. Hvis han opnår resultaterne på banen, så er han god, siger Günther Steiner til Ekstra Bladet.

24-årige Magnussen får dog også en anden arbejdsopgave. Han skal være med til at udvikle bilen.

- Kørerne er det vigtigste. For de skal levere feedback til den retning, vi tager. Næste år vil bilerne være rimeligt modne, når de kører ud på banen, men derfra skal den udvikles. Og kørerne er de bedste til at analysere dens svagheder, siger Steiner til Ekstra Bladet og tilføjer:

- Ja, vi har meget data, men kørerne skal være dygtige. Han har nu erfaring fra gode teams. Han har aldrig været i dårlige teams; der er gode folk hos Renault. Vi håber, han kan skubbe os i den rigtige retning.

Renault-boss efterlyser pænere farvel fra Magnussen
Renault-boss efterlyser pænere farvel fra Magnussen

Det andet sæde hos Haas tilhører franske Romain Grosjean, der har sin syvende Formel 1-sæson foran sig.

Kevins Haas-drøm: - Vi skal være de hurtigste
Kevins Haas-drøm: - Vi skal være de hurtigste

Kevin Magnussen udgår af årets sidste grandprix
Kevin Magnussen udgår af årets sidste grandprix

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Brøndby-ejer efter kæmpe skuffelse:...
bt.dk
Michael Laudrup færdig som træner på...
bt.dk
Blev enkemand som 38-årig: Nu er...
bt.dk
Brøndby og FCM dominerer: Her er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx