Af Ritzau - 06/05-17 09:38

DIF vil give OL til både Paris og Los Angeles omgåendeDIF vil give OL til både Paris og Los Angeles omgående

Paris og Los Angeles kan få lov til at arrangere en olympiade hver, siger DIF-formand om valg af OL-vært.

storybild

Paris og Los Angeles kæmper om OL-værtskabet i 2024, men det behøver ikke nødvendigvis at være en konkurrence. De kan få et OL hver, siger DIF-formand. (Arkivfoto) (Billede: Reuters/Kim Hong-ji)

OL er med afstand verdens største sportsbegivenhed. Og måske er det blevet for stort.

Storbyerne står ikke længere i kø for at afholde den ultimative idrætsfest.

Når Den Internationale Olympiske Komité (IOC) til september skal vælge OL-værten for legene i 2024 er Paris og Los Angeles de eneste byer, der har budt ind på værtskabet.

Prisen for at afholde OL skræmmer mange steder, vurderer formand for Danmarks Idrætsforbund (DIF) og medlem af IOC, Niels Nygaard.

Derfor ser han gerne, at de to byer får hvert sit OL - i 2024 og 2028. Det giver tid til at finde en holdbar løsning for, hvordan OL skal arrangeres i fremtiden.

Det siger Niels Nygaard i sin beretning på DIF's årsmøde.

- Det gælder om at sikre værtskabet på hænder, som vi tror på kan sende alle de rigtige signaler om bæredygtighed, omkostningsbevidsthed og organisatorisk dygtighed. Det kan de to meget stærke bud fra Paris og Los Angeles.

- Derfor bakker vi i DIF op om den noget utraditionelle løsning at vælge værtsbyen for 2028 fire år før tid. Og så vil IOC få et pusterum til at finde ud af en mere holdbar model for OL i 2032 og de følgende lege, siger Niels Nygaard.

Byer som Hamburg, Rom og Budapest viste en overgang interesse for legene i 2024. Men folkelig eller politisk modstand fik dem til at trække sig. Blandt andet på grund af store milliardregninger.

Om tre år afholdes OL i Tokyo, der igennem flere år har kæmpet med at holde udgifterne nede.

Omkostningerne når sandsynligvis op på 90-100 milliarder kroner, hvilket er mere end dobbelt så meget som den japanske befolkning i sin tid blev stillet i udsigt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Disse tre huse koster under 100.000...
bt.dk
Ny bog: Peter Madsen fantaserede om...
bt.dk
Sover du dårligt? Så skal du øve dig...
bt.dk
Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx