Af Daniel Martinsen - 29/11-17 08:38

Stjerne afslører sin inderste hemmelighed efter 30 år: 'Nu er det på tide at springe ud'Stjerne afslører sin inderste hemmelighed efter 30 år: 'Nu er det på tide at springe ud'

Tidligere topsvømmer springer ud som homoseksuel.

storybild

Mark Foster har taget mod til sig og har fortalt offentligheden om sin seksualitet. (Billede: PHIL NOBLE)

Mark Foster var nervøs, inden journalisten fra The Guardian kom på besøg.

Så han holdt sig travlt beskæftiget med forskellige ting, gjorde hele huset rent og lignende.

Men han gennemførte. Nu skulle det være.

Og i et stort interview med det engelske medie fortæller den tidligere engelske topsvømmer nu for første gang, at han er homoseksuel.

I mere end 30 år har han holdt sin seksualitet skjult for offentligheden.

LÆS OGSÅ: 'Monster-hund' vælter nettet: Kan du lure synsbedraget?

»Jeg var lidt bekymret, for flere år siden ville jeg have været bange for, hvordan jeg ville blive dømt. Nu er jeg ældre og har haft tid til at vænne mig til tanken,« fortæller Mark Foster i interviewet – om følelserne den dag interviewet skulle finde sted:

»Jeg har trippet i skyggerne, men nu er det på tide at springe ud. Jeg ville ønske, at jeg havde gjort det, da jeg mødte min første partner som 21-årig,« siger Mark Foster om begrundelsen for at springe ud over for offentligheden.«

Igennem de sidste 26 år har han haft to lange forhold med to forskellige mænd. Familie og venner har kendt til hans seksualitet. Kun ved én lejlighed kom han til tale over sig i forhold til et par svømmekollegaer, fordi han var beruset. Få andre har kendt til det.

LÆS OGSÅ: Ikke kun piger: Sugardating kan fange unge i afhængighed af gaver, siger rådgivere

»Jeg har undveget emnet i alt for lang tid, og jeg er blevet virkelig god til at fortælle halve sandheder. Når jeg gør det, er jeg ikke den rigtige mig, og jeg skader jeg kun mig selv. Jeg er 47 år, en midaldrende mand, og jeg konkurrerer ikke længere på topplan,« siger Mark Foster, der i dag fungerer som ekspert på britisk tv i forbindelse med store svømmekonkurrencer.

Pudsigt nok var han i den rolle involveret i en opsigtsvækkende episode under OL i Rio sidste år. Her kunne de britiske seere på BBC se en anden tidligere topsvømmer, Rebecca Adlington, lade sin hånd kærtegne Mark Fosters lår midt i en liveudsendelse. Det skabte store overskrifter

Mark Foster vandt et væld af guldmedaljer i sin karriere: Seks ved VM og 11 ved EM. Han var med til OL fem gange, og satte verdensrekord otte gange.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Topforhandler skælder ud: Endnu et...
bt.dk
Tidligere DR-vært opdagede...
bt.dk
Mascha Vang og kæresten er tilbage...
bt.dk
Wozniacki viser klasseforskellen:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx