Piotr: Meget mere end en sejr for CarolinePiotr: Meget mere end en sejr for Caroline

Sejren i anden runde af US Open var meget mere end det – den var også en kraftig advarsel til modstanderne, mener træner Piotr Wozniacki.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

"Come on Caroline, you can do it”. Til trods for matchbold og en sikker sejr forude var Piotr Wozniacki energisk i trænerstolen til de sidste, da Caroline Wozniacki med en sejr på 6-3 og 6-4 spillede sig videre til fjerde runde mod en ellers ganske velspillende Sasnovich fra Hviderusland. Piotr Wozniacki så meget mere end blot sejren i opgøret, hvor Wozniacki for anden gang måtte tage til takke med at spille på den tredjestørste bane, Grandstand.

- Den her kamp gør, at modstanderne ikke bare respekterer Caroline, de begynder at frygte hende. De kan se, at de ikke længere bare kan spille bolden tilbage og så vente på en åbning. Nu straffer Caroline modstanderne, hvis de spiller passivt, de tvinger dem til at tage chancer og dermed øge fejlmargin, forklarer en tydeligt tilfreds Piotr Wozniacki til metroxpress efter sejren.

Wozniacki: Bare vent – bliver meget bedre
Wozniacki: Bare vent – bliver meget bedre

Video: Wozniacki træner ømt punkt
Video: Wozniacki træner ømt punkt

Udover de tydelige forbedringer i de offensive elementer, så virker danskeren mere fit end længe. Det så man tydelige eksempler på, når Wozniacki gang på gang sled Sasnovich op i lange dueller. Med en base omkring baglinjen tvang danskeren Sasnovich til at tage så store chancer i sit spil, at de mange hviderussiske fejl til sidst gjorde udslaget. Netop det faktum, at Wozniacki forblev omkring baglinjen og ikke lod sig presse tilbage var af vital betydning for danskerens videre færd i turneringen.

- I tennis skal du konstant spille dybt og forsøge at tage initiativ. Det handler om at finde balancen, da du skal tage initiativ på de rette tidspunkter. Du må ikke stoppe op og tænke, du skal instinktivt vide, nu skal du slå til. Det føler jeg Caroline har en bedre fornemmelse for end nogensinde. Den anden (Sasnovich red.) er ikke så dårlig som jeg troede, hun var farlig på mange måder. Men dem dæmmede Caroline op for, så hun fik ikke chancen for at komme ind og dominere. Der var Caroline dygtig, hun tog hele tiden selv initiativ og overlod ikke mulighederne til modstanderen. Den taktik var jeg meget tilfreds med, sluttede Piotr Wozniacki.

Wozniacki har hviledag torsdag i New York. I tredje runde fredag venter Andrea Petkovic fra Tyskland.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Efter licens-chok: Over 100.000...
bt.dk
Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Dansk duo misser All England-finale...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx