22/03-15 09:31

Barca-træner: El Clasico afgør næppe mesterskabetBarca-træner: El Clasico afgør næppe mesterskabet

Barcelona kan øge forspringet i Primera Division til fire point, hvis holdet søndag slår Real Madrid.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Når Barcelona og Real Madrid tørner sammen i El Clásico, er fokus altid på meget mere end blot de tre point. Der skal blandt andet skrives endnu et kapitel om den uendelige duel mellem Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

Men søndagens opgør mellem de to spanske fodboldstormagter er uhyre vigtig for, hvor det spanske mesterskab skal placeres. Inden kampen fører Barcelona med et enkelt point, men selv om man kan skabe et solidt forspring afgør kampen ikke mesterskabet.

Det siger hvert fald Barcelonas cheftræner, Luis Enrique.

- Uanset resultatet tror jeg ikke, at kampen bliver afgørende for mesterskabet. Der er stadigvæk 10 kampe tilbage med mange svære modstandere for begge hold. Clásico er vigtigt, men ikke afgørende, siger Luis Enrique.

Fodboldligaer truer Fifa: Vinter-VM kan ende i retten
Fodboldligaer truer Fifa: Vinter-VM kan ende i retten

Real Madrid kommer til Barcelona med en sløv begyndelse på 2015 i bagagen, hvor et forspring i ligaen er sat over styr, samtidig med storklubben flirtede kraftigt med et exit i Champions League, hvor man akkurat sled sig forbi Schalke 04.

Modsat har Barcelona med en Messi i storform most al modstand. Den catalonske klub har vundet 17 af sine seneste 18 kampe, men alligevel vil Luis Enrique ikke påtage sig favoritværdigheden.

Vild målmand: - Jeg havde travlt!
Vild målmand: - Jeg havde travlt!

- Generelt bliver vi nødt til at tænke, at der ikke er en favorit i kampe som denne. Der er meget på spil, og begge hold har spillere i verdensklasse, siger Luis Enrique, der dog anerkender, at det er en fordel at spille på hjemmebane.

Barcelona kan stille op med en skræmmende fronttrio bestående af Lionel Messi, Luis Suarez og Neymar, men Real Madrids forreste tre spillere, er også på ufatteligt højt niveau, slår Luis Enrique fast.

Feje hold: Barcelona gør grin med City
Feje hold: Barcelona gør grin med City

- Cristiano Ronaldo, Gareth Bale og Karim Benzema har et meget højt niveau. De er blandt de bedste i verden, og de behøver ikke være i topform for at være afgørende. De bliver en stor trussel for os, siger Barcelona-træneren.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LIGE NU: Skægtrimmer trækkes tilbage...
bt.dk
Kasper skrev sin første klumme i BT:...
bt.dk
Sanne Salomonsen: Derfor bliver...
bt.dk
Kim Walls forældre fortæller BT om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx