Af - 29/06-15 16:47

Dansk tour-rytter: -Jeg vil være en fræk hestDansk tour-rytter: -Jeg vil være en fræk hest

Team Tinkoff-Saxo har udtaget danske Michael Valgren til årets Tour de France, og han vil mere end bare være 'dark horse'.

storybild

Sidste år vandt Michael Valgren DM i landevejscykling. I år blev han nr. 6, men rytteren kan glæde sig over at være udtaget til Tour de France. (Billede: Polfoto)

Op mod 15 millioner tilskuere vil se 23-årige Michael Valgren på jernhesten.

Den unge danske cykelrytter Michael Valgren blev mandag eftermiddag for første gang nogensinde udtaget til Tinkoff-Saxos Tour de France-hold, hvor han skal hjælpe holdets stjerne med at iklæde sig den gule tricot.


Første afrikanske hold klar til Tour de France
Første afrikanske hold klar til Tour de France

Jeg vil forsøge at være den bedst mulige hjælper for Alberto [Contador, red.]. Jeg skal ikke ned og jagte etapesejre, men jeg håber, at jeg kan være en fræk hest og måske prøve at sprænge feltet på nogle af de hårde bakker, siger 23-årige Valgren til metroxpress.

Rytteren var 'meget nervøs' for ikke at få den sidste tour-plads, så nyheden kom som en stor lettelse for hjælperytteren, der for første gang nogensinde skal deltage i Tour de France.

Knæproblemer tvinger Fränk Schleck til Tour-afbud
Knæproblemer tvinger Fränk Schleck til Tour-afbud

- Jeg er pisse glad og mega stolt. Det er ubeskriveligt. Det er helt sikkert en drengedrøm og et kæmpe skulderklap at komme med til verdens største cykelløb, fastslår Valgren, der sidste år deltog i Vuelte a España.

Tour-novicen er godt klar over, at han har rollen som dark horse på Tinkoff-Saxo-holdet.

Overblik: Her er dopingrapportens nye indrømmelser
Overblik: Her er dopingrapportens nye indrømmelser

- Jeg er 100 procent hjælperytter, men jeg vil gerne gøre mere til, end hvad planen er. Men man skal passe på med at spille med musklerne i den første uge, for det er et langt og hårdt løb, siger Valgren, der har kørt på det russiske hold siden 2014.

Anonym kilde: Sastre forlod Riis efter dopingopfordring
Anonym kilde: Sastre forlod Riis efter dopingopfordring

Danske Michael Valgren er udtaget til Tour de France som hjælperytter for holdets spanske kaptajn, Alberto Contador.(Bild: Polfoto)

LÆS OGSÅ: Contador viser Tour-form og vinder i Route du Sud

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx