09/09-13 20:15

IOC til Armstrong: Kom med vores medalje!IOC til Armstrong: Kom med vores medalje!

Lance Armstrong har ikke afleveret sin bronzemedalje fra OL i Sydney, selv om IOC har bedt om det.

storybild

Lance Armstrong mangler stadig at aflevere sin OL-medalje tilbage, efter doping-fortiden er kommet frem. (Billede: Polfoto)

Ni måneder efter at Den Internationale Olympiske Komité (IOC) fratog Lance Armstrong OL-bronzen fra 2000, mangler den tidligere cykelrytter fortsat at levere medaljen tilbage.

Efter Armstrongs dopingtilståelse skrev IOC i januar til amerikaneren og bad om at få udleveret den bronzemedalje, han vandt i enkeltstart ved OL i Sydney, men endnu uden resultat.

- Vi annullerede hans resultat og besluttede, at vi ikke ville rykke andre op på bronzepladsen, siger chefen for IOC's juridiske kommission Thomas Bach ifølge AFP.

- Den afgørelse er der ingen, der har stillet spørgsmålstegn ved, men sørgeligt nok mangler vi medaljen. Vi samarbejder med USA's Olympiske Komité (USOC) for at få den, som vi har bedt om, siger Thomas Bach.

Spanieren Abraham Olano sluttede på fjerdepladsen i enkeltstarten ved OL i Sydney, men han skal altså ikke regne med at få en OL-bronzemedalje med 13 års forsinkelse.

IOC står fast på beslutningen om at beholde medaljen, når Armstrong efter planen har tilbageleveret den.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Traditionsklub tilbage i Superligaen...
bt.dk
Susanne lever med brændende smerter...
bt.dk
Medie: Prins Charles fik gæster til...
bt.dk
Forlystelse lukket: Kvinde ramte træ...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx