Af - 08/12-13 21:36; Opdateret: 08/12-13 22:44

’Mulle’ åd Japan råt med ti kasser’Mulle’ åd Japan råt med ti kasser

Danmarks playmakerprofil Kristina Kristiansen tog for sig af retterne, da Japan endte med at få ørerne i tænderne på hende. 29-25 vandt Pytlicks piger ved VM i Serbien.

storybild

Playmaker Kristina 'Mulle' Kristiansen på billedet var sammen med Line Jørgensen i scoringshopla mod Japan søndag aften. (Billede: Polfoto/Lars Poulsen)

Kom så, ’Mulle’, spis s… ushien!

Mx.dk’s udsendte følte sig fristet til at omskrive det berømte, filmiske Zappa-citat, da playmakeren, de kalder ’Mulle’, men egentlig hedder Kristina Kristiansen, råt førte sig gennem Japans forsvar ved VM i Serbien søndag aften. Gang på gang.

Startopstilling: Her er én af Pytlicks to  gengangere
Startopstilling: Her er én af Pytlicks to gengangere

Specielt i første halvleg gik hun amok og scorede seks af Danmarks første ni mål og banede vejen til sejren på ti mål.

Der var en anelse flere tilskuere i Nis' Cair Hall, end der var til kampen mod Kina lørdag. Men det var vist kun, fordi noget af hjemmepublikummet fra Serbiens larmende kamp mod Algeriet var blevet siddende for at se det danske hold an før storkampen onsdag.

Japan har fra slutrundens start vist sig, som dem, de andre ikke rigtigt ved, hvordan de skal lege med. I turneringens åbningskamp førte japanerne langt ind i kampen over Serbien. Og med deres offensive forsvar og hurtige angreb, er de lidt af en opgave for de europæiske landstrænere.

Nu gælder det Japan: Den bliver værre
Nu gælder det Japan: Den bliver værre

Det spændende, der skulle vise, var, om de ligesom mod serbierne ville udfordre og hænge på de to første tredjedel af kampen for så at blive løbet over ende i de sidste tyve minutter. Det havde landstræner Jan Pytlck også lagt vægt på før kampen: Det var vigtigt at hænge på, kæmpe og løbe med japanerne, og så ville det sikkert lønne sig til sidst.

De to hold fulgtes ad gennem hele første halvleg, hvor intet hold på noget tidspunkt førte med mere end to mål. Efter næsten fire minutter med stillingen 0-0 startede Kristina ’Mulle’ Kristiansen sit one woman show. Ved stillingen 9-7 havde hun scoret sine seks førstehalvlegsmål.

Men danskerne lavede mange fejl, mens japanerne fik indstillet angrebsspillet og højre back Shio Fujii begyndte at få hul på bylden. Derfor var Japan pludselig foran 11-9 i 26. minut.

Av! Dansk VM-profil ude med skade
Av! Dansk VM-profil ude med skade

Men Danmark nåede at hente føringen ti sekunder før tid og gik til pause med stillingen 13-13.

Line Jørgensen meldte sig totalt ind i både kampen og VM, da hun kom buldrende fra start og scorede fem gange i træk for Danmark. Og så kom det 40. minut, og hvad så med japanerne?

Jo, de gik i stå. Fra 40. minut scorede Danmark fire mål i træk og førte med fire.

Danskertræneren: Danmark var mere effektive end os
Danskertræneren: Danmark var mere effektive end os

Derfra så ’Mulle’, Jørgensen (endte med otte scoringer) og kompagni sig ikke tilbage.

Tirsdag gælder Algeriet, før de virkelig prøvelser mod Serbien og Brasilien venter onsdag og fredag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet om meldinger om skud i...
bt.dk
Åh nej! Nyt snevejr på vej mod Danmark
bt.dk
Loch Ness-lignende dyr skyllet op på...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx