Af Ritzau - 26/08-16 07:31

Kjeldsen om Ryder Cup-chance: Kræver rigtig godt spilKjeldsen om Ryder Cup-chance: Kræver rigtig godt spil

Søren Kjeldsen ved, at det kræver en stor præstation i Made in Denmark, hvis han skal udtages til Ryder Cup.

storybild

Danske Søren Kjeldsen startede godt, men gik lidt ned mod slutningen af første runde i Made in Denmark. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Den danske golfturnering Made in Denmark har i år fået tilføjet en ny dimension. Det er nemlig sidste turnering inden udtagelsen til den prestigefyldte Ryder Cup, hvor et hold af europæiske golfspillere dyster mod USA.

Ni af de 12 europæiske pladser er allerede besat, men danske Søren Kjeldsen er i spil til et af de tre wild cards. Det fylder dog ikke hans tanker ude på banen i Himmerland.

- Det gør det ikke. Jeg ved jo, at jeg ikke kan kvalificere mig automatisk, så jeg er afhængig af at blive valgt af kaptajnen. Den eneste mulighed, jeg har, er at spille rigtig, rigtig godt i den her uge.

- Hvis jeg skal gøre det, skal jeg bruge al min energi på det. Hvis jeg bruger ti procent på at kigge på, hvordan de andre spiller, har jeg ikke en chance, siger han.

Det er den rutinerede golfveteran Darren Clarke, der er kaptajn for Europa-holdet og derfor skal uddele de tre wild cards i næste uge.

På onsdagens pressemøde forud for turneringen gjorde han det klart, at han endnu ikke har bestemt sig.

- Jeg har gjort mig nogle tanker, men der er stadig meget at spille for. Der er spillere her i denne uge og spillere i Barclays (golfturnering i USA, red.), jeg overvejer.

- Jeg vil holde skarpt øje med, hvad der sker i begge turneringer. Der er stor interesse for de tre wild cards, og uanset hvem der spiller, bliver de fantastiske tilføjelser til de ni spillere, vi har, siger Darren Clarke, der selv er til start i Himmerland.

Rory McIlroy, Danny Willett, Henrik Stenson, Chris Wood, Sergio García, Rafael Cabrera-Bello, Justin Rose, Andy Sullivan og Matthew Fitzpatrick har allerede kvalificeret sig til det europæiske hold.

Efter første runde af Made in Denmark ligger Søren Kjeldsen på en delt 22.-plads, tre slag under par.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen i retten: Derfor rejste...
bt.dk
Politiet om meldinger om skud i...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx