Af Ritzau - 25/11-16 17:05

Rooney om sexmisbrug: Det er ok at fortælle om detRooney om sexmisbrug: Det er ok at fortælle om det

I England har flere tidligere fodboldspillere de seneste dage fortalt, at de blev sexmisbrugt i ungdomsårene.

storybild

Fodboldengland er blevet ramt af en skandale, efter flere tidligere fodboldspillere er stået frem for at fortælle, at de blev sexmisbrugt i ungdomsårene i deres klubber. (Billede: Scanpix/Oli Scarff)

Det engelske politi fortæller fredag, at man vil intensivere efterforskningen af sager vedrørende sexmisbrug i engelsk fodbold.

Udmeldingen fra politiet kommer i kølvandet på, at kaptajnen for det engelske landshold, Wayne Rooney, har været ude at kommentere sagen.

- Det er forfærdeligt at nogle af mine kolleger har lidt på denne måde, mens de har dyrket den sport, de elsker, siger Rooney ifølge AFP.

- Det er vigtigt, at folk ved, at det er ok at fortælle om det, at der er hjælp at hente, og at de ikke skal lide i stilhed.

Torsdag annoncerede den engelske forening Den Nationale Forening Mod Ondskab Mod Børn (NSPCC), at foreningen nu har åbnet en telefonlinje, som man kan ringe til, hvis man har været udsat for seksuelt misbrug i fodboldverdenen.

Rooney roser desuden Andy Woodward, som er tidligere professionel fodboldspiller i England, for at stå frem og fortælle om, hvordan han selv blev misbrugt som ungdomsspiller i klubben Crewe.

- Andy har været meget modig ved at stå frem, og jeg vil opfordre alle, som har været - eller bliver - udsat for seksuelt misbrug til at ringe til NSPCC's nye telefonlinje, siger Manchester United-angriberen.

En række tidligere engelske fodboldspillere er de seneste dage stået frem.

En af afsløringerne kommer fra den tidligere Tottenham-profil, 52-årige Paul Stewart, der som barn blev sexmisbrugt af en træner.

Stewart har valgt at afsløre sin hemmelighed til avisen Daily Mirror, efter at han de seneste dage har læst andre spilleres fortællinger om sexmisbrug i Crewe.

- De mentale ar førte mig ud i andre problemer med alkohol og stoffer, siger Paul Stewart til Daily Mirror.

Misbruget stod ifølge den tidligere topspiller på i hver eneste dag gennem fire år, fra han var 11 til 15 år gammel.

Stewart turde ikke sige noget til nogen, da træneren truede med at dræbe hans familiemedlemmer.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LIGE NU: 11 timer inde i ekstremt...
bt.dk
Jens Gaardbo: Mit postnummer får folk...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Anders Fogh med hård udmelding: Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx